Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 12.07.2010
(12.07.2010)

Incendiu in comuna Iaslovat
(12.07.2010, ora 16.21*)
In data de 12 iulie a.c., Garda de interventie Solca a fost anuntata despre izbucnirea unui incendiu la o locuinta particulara din comuna Iaslovat, apartinand lui P. Stefan.
La fata locului s-a deplasat un echipaj de pompieri format dintr-un ofiter si 12 subofiteri cu 2 autospeciale pentru stins incendii. In sprijin au venit si Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Iaslovat si Arbore cu cate o autospeciala si 5 voluntari.
La sosirea echipajelor de pompieri ardea adapostul de animale si depozitul de furaje, din lemn pe o suprafata de 110 mp, garajul pe o suprafata de 20 de mp, acoperisul casei de locuit din sindrila pe o suprafata de 100 mp, existand pericolul de propagare la 2 locuinte invecinate.
Nu au existat victime omenesti, misiunea pompierilor militari incheindu-se la ora 19.55.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 100 mp, adapostul de animale si depozitul de furaje pe o suprafata de 110 mp, garajul pe o suprafata de 20 mp, 10 tone de fan, 5 mc lemn de foc, 1 tona de grau, utilaje agricole, precum si bunuri casnice.
Cauza probabila de producere a incendiului este un trasnet.

Interventii SMURD
(12.07.2010)
In data de 12 iulie, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a intervenit la:
- Ora 14.42* cu o ambulanta SMURD, in municipiul Suceava, strada Universitatii, unde pacientul F.S., de 72 de ani cu intoxicatie etanolica, a refuzat examinarea si transportul la spital;
- Ora 16.27* cu o ambulanta SMURD si o autospeciala pentru descarcerare, in satul Tisauti, comuna Ipotesti, unde un barbat, I.I., in varsta de 60 de ani, aflat in beciul casei s-a intoxicat cu monoxid de carbon. Paramedicii de la SMURD l-au gasit pe barbat cazut in beci, inconstient, si cu traumatism cranio-cerebral. Victimei i-a fost acordat primul ajutor medical calificat, ulterior fiind predata, pentru transport la spital, ambulantei SAJ;
- Ora 19.46* o ambulanta SMURD, din cadrul Detasamentului de pompieri Vatra Dornei a intervenit in localitatea Neagra Sarului, comuna Saru Dornei la o persoana cu hemipareza ce acuza cefalee, G.I., in varsta de 60 de ani. Pacientului i s-a acordat primul ajutor medical calificat si a fost transportat la spital;
- Ora 20.07*, modulul SMURD format dintr-o ambulanta SMURD si o autospeciala pentru descarcerare a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical calificat in comuna Adancata, satul Calugareni, la un accident rutier intre doua autoturisme marca Chevrolet (condus de S. Stefan - 57 de ani) si Opel (condus de C. Adrian - 19 ani). Ajuns la fata locului, echipajul SMURD a asigurat accesul rapid catre victima, o femeie, S.I. de 55 de ani, care se afla in autoturismul Chevrolet, s-a balizat zona, s-au deconectat bornele bateriilor si s-a trecut la descarcerea femeii cu accesoriile din dotare;
- Ora 20.45*, o ambulanta SMURD din cadrul Detasamentului Vatra Dornei, a intervenit la o persoana cu stari lipotimice repetate, o femeie de 66 de ani, din Neagra Sarului, comuna Saru Dornei.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO