Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 27.07.2010
(27.07.2010)

Misiune de salvare persoana in localitatea Paltin
(26.07.2010, ora 19.37*)
Ieri, in jurul orei 19.37, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112 ca, in urma ploilor torentiale, s-a produs o viitura pe raul Suceava, pe raza localitatii Paltin, comuna Brodina, care a surprins doi minori ce se aflau la pescuit.
Unul din cei doi copii, C.P. in varsta de 7 ani se presupune ca a fost luat de viitura, iar cel de-al doilea, D.P. in varsta de 13 ani, a ramas izolat pe un grind in albia raului.
Au intervenit imediat Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, condusa de inspectorul sef, colonel Ion Burlui, Detasamentul de pompieri Radauti si Garzile de interventie Vicovu de Sus si Siret, cu 3 autospeciale si 2 barci pneumatice. De asemenea, au mai intervenit militari ai Inspectoratului de Jandarmi Judetean, cadre ale Inspectoratului de Politie Judetean si ale Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera.
La interventie au participat prefectul judetului Suceava, presedintele Consiliului Judetean Suceava si lucratori ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Brodina si Ulma.
Pompierii au incercat salvarea copilului in varsta de 13 ani cu mijloacele din dotare, respectiv barca pneumatica si cordite de salvare dar, din cauza debitului crescut si vitezei apei nu s-a reusit salvarea in acest mod. In paralel s-au efectuat misiuni de cautare a copilului care se presupune ca a fost luat de apa.
La ora 22.35 s-a solicitat interventia unui elicopter de la Inspectoratul General de Aviatie din cadrul Ministerul Administratiei si Internelor care a decolat de la Bucuresti in jurul orei 01.10.
Minorul a fost salvat cu ajutorul elicopterului la ora 05.05, cautarile pentru cel de-al doilea copil fiind reluate in aceasta dimineata de fortele participante la interventie.


Incendiu pe raza comunei Bosanci
(27.07.2010, ora 06.31*)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o autoutilitara TV, pe raza comunei Bosanci.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta in interiorul cabinei, existand posibilitatea de propagare la bena si la incarcatura (circa 4 mc cherestea).
Incendiul a fost lichidat la ora 07.10, in limitele gasite.
Focul a distrus interiorul cabinei, capitonajul si obiecte personale, degradandu-se elemente combustibile din compartimentul motor.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unor scurgeri de lichide combustibile.
Militarii au salvat restul autoutilitarei si incarcatura acesteia, misiunea incheindu-se fara incidente.
Nu s-au inregistrat victime.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO