Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.07.2010
(28.07.2010)

Misiuni operative

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava continua operatiunile de cautare a persoanelor disparute in urma viiturilor de pe raurile Moldova si Suceava.
Militarii Detasamentului de pompieri Campulung Moldovenesc il cauta, cu ajutorul unei barci pneumatice si al accesoriilor din dotare, pe N.V. in varsta de 20 de ani, disparut in cursul zilei de 26 iulie a.c. in apele raului Moldova, dupa ce a incercat sa traverseze albia raului cu un atelaj hipo.
Si cautarile pentru baiatul in varsta de 7 ani, P.C., din localitatea Paltin, continua, la misiune participand Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, militari ai Detasamentelor de pompieri Suceava si Radauti si ai Garzilor de interventie Vicovu de Sus si Siret, dotati cu barci pneumatice si accesorii specifice unor astfel de operatiuni.

In cursul zilei de ieri, in jurul orei 10, militarii Garzii de interventie Gura Humorului au intervenit cu o autospeciala si o motopompa pentru decolmatarea unui podet peste paraul Grigorescu, din orasul Gura Humorului, str. General Grigorescu.
Echipajul a decolmatat podetul, din cauza caruia se inundase strada, si a creat baraje din saci cu nisip pentru devierea apei pe cursul initial.

In jurul orei 10.18, Detasamentul de pompieri Falticeni a plecat catre comuna Cornu Luncii, unde a intervenit cu 2 autospeciale si 3 motopompe pentru evacuarea apei din 10 beciuri si 4 curti (circa 200 mp) ale unor gospodarii particulare.

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit la ora 13.25 pentru evacuarea apei din 7 curti (circa 3.350 mp) si 13 anexe (magazii, bucatarii de vara, un atelier si un grajd) apartinand unor cetateni din municipiul Vatra Dornei, de pe strada Plopilor. In jurul orei 18, echipajul de pompieri dorneni a evacuat apa dintr-un demisol (o suprafata de circa 800 mp, cu o adancime de aproximativ 50 cm) apartinand lui Mircea S., din municipiul Vatra Dornei.

La ora 18.44, Garda de interventie Gura Humorului a intervenit cu o autospeciala si o motopompa pentru evacuarea apei din curtea interioara a gospodariei lui Florin N., din orasul Gura Humorului, str. Stefan cel Mare, de pe o suprafata de circa 100 mp, cu o adancime de aproximativ 15 cm.

La ora 21.59, militarii Garzii de interventie Gura Humorului au intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu in localitatea Mironu, comuna Valea Moldovei.
La sosirea pompierilor ardea casa de locuit apartinand lui Gheorghe D., fara pericol de propagare.
Focul a distrus locuinta, construita din lemn, aparatura electrocasnica, articole de imbracaminte si obiecte de mobilier.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Nu s-au inregistrat victime.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO