Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 31.07.2010
(31.07.2010)

ATENTIONARE
a populatiei din zonele afectate de inundatii


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava transmite un mesaj de atentionare catre locuitorii din zonele afectate de inundatii.
Astfel, in perioada 2 - 4 august a.c., in functie de conditiile meteorologice, in intervalele orare 0500- 0900 si 1900- 2100, se va executa un tratament aviochimic impotriva populatiilor de tantari.
Imprastierea substantei (K-OTHRINE EC 25) se va efectua cu ajutorul unui elicopter de tip KA-26, aparat specializat in executarea de tratamente aviochimice, in urmatoarele localitati: Arbore, Calinesti, Dolhasca, Dornesti, Draguseni, Hantesti, Horodnic de Sus, Mihoveni, Milisauti, Mitocul Dragomirnei, Musenita, Patrauti, Satu Mare, Zvoristea si municipiul Suceava.
Drept urmare, autoritatile locale vor informa si supraveghea activitatile din zonele respective, astfel incat, atat oamenii cat si animalele sa nu intre in contact cu substanta chimica folosita.
Autoritatile locale vor implica in activitatea preventiva si profilactica, dupa caz, inclusiv personalul medical de pe teritoriul localitatilor vizate pentru imprastierea tratamentului.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO