Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 06.08.2010
(06.08.2010)

Comunicat de presa

Vizita copiilor din comuna Tamaseni la Detasamentul de pompieri Falticeni


Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni au primit cu bucurie vizita copiilor din Tamaseni, comuna din judetul Neamt, afectata de inundatii, aflati in tabara organizata de Scoala Militara de Subofiteri Jandarmi Falticeni.
Cei 49 de copii, impreuna cu insotitorii lor, au facut un tur al detasamentului, militarii prezentandu-le tehnica de lupta cu ajutorul careia pompierii se deplaseaza la interventii.
Micutii au luat contact cu autospecialele de pompieri, autoscara mecanica, barcile de salvare, tunurile de apa, accesoriile pentru descarcerare, costumele anticalorice aluminizante, fiecare copil avand ocazia sa probeze castile si echipamentele de protectie, demonstratia culminand cu exercitii demonstrative de salvare de la inaltime si de stingere a unui incendiu.
Timpul a trecut repede si frumos pentru copiii care, au avut o experienta ce i-a marcat intr-un mod pozitiv, dezvoltandu-le astfel atat simtul civic cat si responsabilitatea pe care trebuie sa o aiba pentru foc si pentru stingerea acestuia.
Speram ca, macar pentru putin timp, am reusit sa le distragem atentia de la nenorocirile care s-au abatut asupra lor si ca le-am daruit cateva momente de care isi vor aminti cu placere mereu.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO