Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 12.08.2010
(12.08.2010)

Misiuni operative
(11.08.2010)

Militarii Detasamentului de pompieri Falticeni impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bogdanesti au intervenit pentru defrisarea unor arbori de pe marginea drumului judetean155A care, in urma fenomenelor meteo periculoase din ultima perioada, prezentau pericol pentru cetateni si pentru autoturisme.
Echipajele au defrisat 10 arbori cu mijloacele din dotare, misiunea incheindu-se, fara incidente, la ora 18.10.
La ora 16.07, un echipaj al Detasamentului de pompieri Vatra Dornei a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodarie de pe strada Calea Transilvaniei, din municipiul Vatra Dornei.
Militarii au evacuat apa dintr-un subsol, pe o suprafata de 90 mp si dintr-o curte, de pe o suprafata de aproximativ 400 mp.
Si pompierii campulungeni au intervenit, la ora 18.22, pentru evacuarea apei, in municipiul Campulung Moldovenesc, pe str. Mihail Sadoveanu.
Din cauza colmatarii retelei de canalizare a fost inundata intersectia din strazile Mihail Sadoveanu si Paltinului, 3 gospodarii fiind si ele in pericol de inundare.
Militarii au evacuat apa cu ajutorul motopompelor de pe o suprafata de circa 150 mp, misiunea incheindu-se, fara incidente, la ora 19.35.

Salvare persoane blocate pe traseul montan Moara Dracilor
(11.08.2010, ora 20.43*)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc au raspuns solictarii de salvare a unui grup de turisti blocati pe traseul montan Valea Caselor - Moara Dracilor.
Grupul de turisti, format din 4 adulti si 7 copii, cu varste intre 11 si 13 ani, din judetele Iasi, Vaslui si Botosani, au urcat pe cursul unui fir subtire de apa, pe un traseu montan marcat care ducea spre varful Rarau, printre niste stanci impresionante ca dimensiune si ca forma, zona ce poarta numele de Moara Dracilor.
Ploaia i-a surprins pe turisti in varf, nivelul apei fiind in crestere si facand imposibila coborarea, conducatorii grupului anuntand despre acest lucru la numarul unic de urgenta 112.
In sprijinul celor 10 pompieri au sosit 3 jandarmi si 4 salvamontisti, impreuna formand un echipaj mixt, dupa care au trecut la salvarea celor 11 persoane.
Salvatorii au asigurat zona si au desfasurat un dispozitiv teleferic, din cordite si braie, pe stanci si prin cursul apei, preluand unul cate unul din turisti pana cand toti au ajuns in siguranta la baza traseului.
Pompierii au folosit propriile lor costume de protectie pentru a incalzi pe copii si insotitorii acestora care erau inghetati de la ploaia rece si cu hainele ude pana la piele.
Toate persoanele recuperate au fost preluate de un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean care au acordat primul ajutor si au verificat starea lor de sanatate.
Misiunea s-a incheiat cu succes la ora 00.10.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO