Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Accident feroviar Ón municipiul Vatra Dornei
(22.02.2008)

(21.02.2008, orele 16.00)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu o autospeciala pentru descarcerare si un modul SMURD in urma solicitarii pentru un accident la o trecere la nivel cu o cale ferata, in aria localitatii Vatra Dornei (Rosu).
La sosirea echipajelor la fata locului, s-a constatat un accident intre un tren accelerat si un autocamion care transporta lemne. In urma accidentului a rezultat ranirea conducatorului auto Catalin L.N. (32 ani). S-a trecut la evaluarea situatiei in care se afla victima, echipajul SMURD transportand-o la spital pentru investigatii suplimentare.
Actiunea de salvare s-a incheiat la ora 16.04.
Salvari: o persoana ranita.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.Incendiu in localitatea Gura Humorului
(22.02.2008, orele 03.33)

Garda de Interventie Gura Humorului a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu la o locuinţa personala, apartinand cetatenei Elena C., in varsta de 79 de ani, din localitatea Gura Humorului, str. Stefan cel Mare.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta in interiorul bucatariei (unde ardea mobilierul) pe o suprafata de 16 mp. Exista pericolul de propagare la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la orele 04.00, in limitele gasite.
Din primele cercetari la fata locului incendiul a izbucnit datorita nesupravegherii sobei ce incalzea bucataria, jarul cazut aprinzand imediat materialele textile din apropiere.
Din nefericire, in eveniment si-a pierdut viata proprietara, Elena C. (79 ani), femeia fiind gasita langa usa, probabil in cautarea iesirii. Decesul a survenit in urma intoxicatiei cu fum.
A fost salvata locuinta invecinata in valoare de aproximativ 300.000 RON.
Pagube: din primele estimari, cca 1.000 RON.


Incendiu in localitatea Braniste
(22.02.2008, orele 05.19)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Horodnic de Sus, ce avea in componenta 3 voluntari, au intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la un adapost de animale apartinand lui Stefan L. din satul Braniste, comuna Horodnic de Sus.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea acoperisul adapostului de animale, construit din material lemnos, pe o suprafata de 15 mp, existand pericolul de propagare la locuinta personala.
Incendiul a fost lichidat la orele 06.15, in limitele gasite.
Au ars acoperisul adapostului de animale pe o suprafata de circa 15 mp si aproximativ 100 Kg de furaje, degradandu-se si peretii.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul s-a produs din cauza uitarii unei lumanari aprinse in adapost.
In urma interventiei pompierilor au fost salvate doua animale (bovine) si casa de locuit in valoare de aproximativ 20.000 RON.
Pagubele au fost estimate de catre proprietar la cca 500 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu pierderi de vieti omenesti.


Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Baltaru Dan

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO