Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ de presa 31.08.2010
(31.08.2010)


Accident rutier la Frasin
(30.08.2010, ora 08.05*)


Ieri dimineata, la ora 08.05, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112 despre faptul ca pe raza orasului Frasin s-a petrecut un accident rutier, pe E 576.
Un autoturism marca Opel, condus de S. Dumitru, a intrat frontal intr-un podet de pe marginea partii carosabile, pe partea dreapta din directia Cimpulung Moldovenesc – Frasin. In urma accidentului au rezultat 4 victime neincarcerate: S. Dumitru – 35 de ani, B. Marian – 33 de ani, P. Vasile – 37 de ani si D. Mihai – 33 de ani.
La fata locului s-au deplasat 4 pompieri militari cu o autospeciala de la Garda de interventie Gura Humorului.
Echipajele de pompieri au acordat masuri de prim ajutor victimelor si le-au transportat la ambulanta SAJ si au luat masurile de siguranta specifice pentru astfel de cazuri, balizarea zonei, deconectarea bornelor de la baterie, verificarea eventualelor scurgeri de carburant si indepartarea elementelor de pe partea carosabila, pentru deblocarea traficului.
Misiunea pompierilor s-a finalizat la ora 08.40.

Incendiu în comuna Pojorata
(30.08.2010, ora 11.01*)


In data de 30 august a.c., la ora 11.01, un apel la 112 anunta faptul ca un incendiu a izbucnit la o gospodarie din comuna Pojorata, apartinand numitului George B.
La fata locului s-a deplasat un echipaj de pompieri format dintr-un ofiter şi 11 subofiteri cu doua autospeciale de la Detasamentul de pompieri Cimpulung Moldovenesc, unde ardea acoperisul camerei de zi pe o suprafata de 30 de mp, obiecte de mobilier si materiale textile, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta, la restul anexelor gospodaresti si la vecinatati. In sprijin au venit si 4 voluntari cu o motopompa de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Pojorata.
La ora 12.00, pompierii au lichidat incendiul.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.
Au ars interiorul camerei de zi pe o suprafata de 30 de mp, obiecte de mobilier si materiale textile si s-au degradat tencuiala peretilor, instalatia electrica si elemente de tamplarie.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric pornit de la un cablu electric neizolat corespunzator.
Echipajele de pompieri militari au salvat casa, anexele gospodaresti si locuintele invecinate.


• ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO