Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa
(08.09.2010)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava participa, in perioada 07-10 septembrie a.c., in judetul Arges, la faza nationala - etapa finala, a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta.
Asadar, in a doua zi a concursurilor celor mai buni pompieri, dupa desfasurarea sedintei tehnice, tragerea la sorti a ordinii de intrare si omologarea materialelor si a accesoriilor pentru concurs, se vor desfasura doua din probele de concurs in prima jumatate a zilei, proba Pista cu obstacole pe 100 m, iar in cea de-a doua jumatate, proba Stafeta 4x100 m. Restul probelor se vor desfasura in ziua de joi, 9 septembrie, respectiv vineri, 10 septembrie a.c.
Pompierii suceveni, fiind primii care au concurat, conform tragerii la sorti, s-au aliniat la start si au inceput competitia cu multa incredere in ei.
Cei opt pompieri suceveni care au participat la aceasta proba, din lotul reprezentativ al ISU Suceava, sunt: plt. Bolohan Radu; plt. Avasiloaie Sergiu; plt. Lungu Iulian; plt. Cirnu Radu; plt. Chirilus Catalin; plt. Costea Irinel; sg. maj. Hriscu Danut si plt. Iftimie George.
Proba consta in alergarea individuala a celor 100 de metri,escaladarea gardului de 2 metri, ridicarea celor doua role de furtun tip C, cu care alearga spre barna de echilibru si o traverseaza, dupa care intinde rolele, le racordeaza intre ele, lasa jos racordurile cuplate si continua alergarea, avand in mana cate un racord, din care unul il racordeaza la distribuitor, iar la celalalt racordeaza teava de la brau. Proba se considera incheiata cand concurentul trece lina de sosire.
Lotul ISU Suceava a obtinut timpii cei mai buni, ocupand locul I in clasamentul primei probe.
Unul dintre competitorii suceveni ai primei probe, sg. maj. Hriscu Danut, a declarat ca a fost o proba solicitanta, iar competitia a fost pe masura; au fost multe emotii, mai ales ca am fost primii care am concurat. Suntem multumiti de rezultatele primei probe.
Prima proba s-a desfasurat cu profesionalism si spirit obiectiv, astfel incat toata lumea a fost multumita de organizarea si desfasurarea acesteia.
Succes in continuare pompierilor suceveni.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO