Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa
(09.09.2010)

In cursul zilei de joi, incepand cu ora 09.00, Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta au continuat cu ce-a de-a treia proba, numita Scara de fereastra, organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Arges in poligonul de instructie al Detasamentului de pompieri Curtea de Arges.
La start s-au aliniat, pe rand, toti cei 8 concurenti, in afara de rezerve, ai lotului reprezentativ al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta BUCOVINA al judetului Suceava: plt. Bolohan Radu, plt. Avasiloaie Sergiu, plt. Carnu Radu, sg. maj. Hriscu Danut, plt. Lungu Iulian, plt. Chirilus Catalin, plt. Costea Irinel si sg. maj. Orhei Liviu.
Proba se desfasoara de la linia de start pana pe platforma etajului trei al turnului de instructie - cu o inaltime de 13,12 metri, pe doua culoare paralele.
Competitia a fost foarte stransa, iar timpii obtinuti, atat de pompierii suceveni, cat si de celelate loturi, au fost pe masura. Astfel, echipajul ISU Suceava a aratat, din nou, ca este un adversar de temut si a obtinut locul II, in clasamentul probei, realizand un timp de 102,23 secunde. Este cea de-a doua proba din concurs la care lotul reprezentativ al inspectoratului nostru s-a clasat pe podium.
"Rezultatele obtinute pana acum sunt o consecinta a seriozitatii care a caracterizat intreaga perioada de pregatire a acestor concursuri. Ma bucur ca prin rezultatul pe care l-am obtinut la aceasta proba am ajutat la clasarea pe podium a lotului nostru. Sunt foarte multumit de acest timp. Am muncit mult pentru el. Dar mai avem ultima proba... Speram ca si la proba de maine sa facem o figura frumoasa, astfel incat, la finalul concursurilor, sa obtinem un loc pe podium" a declarat plutonierul Lungu Iulian, pompierul sucevean care a obtinut un onorant loc II in clasamentul individual al probei la care au concurat 96 de pompieri.
Colonelul Popescu Liviu, prim adjunct al inspectorului sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta al judetului Arges a declarat ca "lotul ISU Suceava se prezinta foarte bine, ca de altfel toate loturile inspectoratelor din zona Moldovei. Se vede ca au muncit, se vede ca sunt foarte buni. Le urez succes in continuare."
In aceasta dimineata se va desfasura si ultima proba a acestor concursuri, considerate adevarate olimpiade ale pompierilor - "Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa".

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO