Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa final concursuri
(10.09.2010)

In perioada 07 - 10 septembrie a.c., s-au desfasurat Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta, faza nationala, organizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Cpt. Puica Nicolae” al judetului Neamt.
In cursul zilei de ieri, s-a finalizat si ultima proba a concursurilor - „Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa”, proba care s-a desfasurat începând cu ora 09.00 pe Stadionul „Strand” din municipiul Pitesti.
Cei 7 concurenti ai lotului reprezentativ al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” au obtinut din prima încercare, fiind si primii care au deschis proba, conform tragerii la sorti a ordinii de intrare, timpul cel mai bun al probei, un timp record – 29,57 de secunde. Asadar, au obtinut medalia de aur – locul I la ultima proba a competitiei, dupa ce la probele „Pista cu obstacole pe 100 m” si „Scara de fereastra”, au obtinut locurile I, respectiv II.

Clasamentul general al Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situatii de Urgenta, faza nationala 2010, este urmatorul:
Locul I – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mr. C-tin Ene” al judetului Bacau
Locul II – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava
Locul III – Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Barbu Stirbei” al judetului Calarasi
Locul IV- I.S.U. Iasi, cu un timp de 315, 78 secunde
Locul V- I.S.U. Bucuresti, cu timp de 324, 11 secunde
Locul VI - I.S.U. Timisoara, cu un timp de 331, 43 secunde
Locul VII - I.S.U. Neamt, cu un timp de 332, 99 secunde
Locul VIII - I.S.U. Botosani, cu un timp de 334, 55 secunde
Locul IX - I.S.U. Ialomita, cu un timp de 337, 37 secunde
Locul X - I.S.U. Arges, cu un timp de 339, 37 secunde
Locul XI - I.S.U. Tulcea, cu un timp de 352, 43 secunde
Locul XII - I.S.U. Constanta, cu un timp de 360, 79 secunde

Timpii obtinuti de loturile aflate pe podium sunt urmatoarele: ISU Bacau – 308, 66 secunde, ISU Suceava – 311, 86 secunde si ISU Calarasi - 314, 14 secunde. Pompierii suceveni au avut o diferenta foarte mica, de 3,2 secunde, fata de locul I, iar 2,28 secunde i-a urcat pe locul II fata de ISU Calarasi, ceea ce dovedeste ca a fost o concurenta acerba între pompierii suceveni si cei bacauani, pe de o parte, si cei calaraseni, pe de alta parte.
În acest an, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al judetului Calarasi, a fost detronat, dupa ce, trei ani consecutiv, a obtinut locul I la faza nationala a concursurilor, de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Mr. Constantin Ene” al judetului Bacau. Astfel, medaliile de aur si argint au ajuns în Moldova, la Bacau si Suceava.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a obtinut anul acesta locul II, dupa ce anul trecut s-a clasat pe locul IV.

Clasamentul general al probei „Pista cu obstacole pe 100 metri”:
Locul I – ISU Suceava (110, 14 secunde)
Locul II – ISU Calarasi (109, 66 secunde)
Locul III – ISU Bacau (109, 84 secunde)

Clasamentul general al probei „Stafeta 4x100 metri”:
Locul I – ISU Iasi (65, 19 secunde)
Locul II – ISU Neamt (65, 31 secunde)
Locul III – ISU Calarasi ( 65, 67 secunde)

Clasamentul general al probei „Scara de fereastra”:
Locul I – ISU Calarasi (99, 90 secunde)
Locul II – ISU Suceava (102, 23 secunde)
Locul III – ISU Bacau (102, 55 secunde)

Clasamentul general al probei „Realizarea dispozitivului de interventie la motopompa”:
Locul I – ISU Suceava (29, 54 secunde)
Locul II – ISU Bacau ( 30, 10 secunde)
Locul III – ISU Iasi ( 30, 83 secunde)

În ceea ce priveste clasamentul individual la probele „Scara de fereastra” si „Pista cu obstacole pe 100 m”, pompierii suceveni au aratat din nou ca sunt printre cei mai buni si au obtinut locurile II, de catre plt. Lungu Iulian, respectiv plt. Bolohan Radu.

„Loturile reprezentative ale celor 12 inspectorate pentru situatii de urgenta, calificate la faza finala a acestor concursuri, au dovedit un nivel ridicat de pregatire, consecinta acestui fapt fiind o concurenta acerba în cadrul fiecareia dintre cele patru probe. Concursurile din acest an, organizate ireprosabil de catre colegii argeseni, s-au desfasurat fara probleme deosebite. Dupa trei ani în care campioni au fost pompierii calaraseni, anul acesta a venit rândul colegilor din zona Moldovei, Bacau si Suceava, sa obtina primele doua locuri pe podium. De altfel, anul acesta, toate echipajele concurente la etapa zonala desfasurata la Târgu Neamt s-au calificat la etapa a IV-a – finala. Felicit toate loturile participante la etapa finala din acest an, pentru seriozitatea si profesionalismul cu care au înteles sa abordeze aceasta competitie, considerata o adevarata olimpiada a pompierilor militari”
seful competitiei – locotenent colonel Mihai Mirel GUTA
Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta

„Concurenta a fost acerba si am dovedit, si anul acesta ca suntem unul dintre cele mai bune loturi. Daca un aveam ghinionul de la proba „Stafeta 4x100 m”, aveam sanse foarte mari la locul I. Foarte bine pregatite au fost lourile venite din Moldova, noi, Bacau, Iasi, Botosani si Neamt. Ne bucuram ca Moldova a reusit sa detroneze lotul din Calarasi. Suntem vicecampioni nationali, am obtinut locul II al celor mai buni pompieri din tara. În ultimii ani, la faza nationala, am dovedit ca suntem din ce în ce mai buni. De la an la an, am urcat în clasamentul general; anul trecut am obtinut locul IV” a declarat Mr. Tauteanu Marius, seful lotului ISU Suceava.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO