Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 19.09.2010
(19.09.2010)

Incendiu in localitatea Zaharesti
(18.09.2010, ora 03.56*)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu la gospodaria lui Axinte O., din satul Zaharesti, comuna Stroiesti.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta la adapostul de animale, sura si casa de locuit, existand pericolul de propagare la alte doua gospodarii si o casa parohiala aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 10.00.
Au ars adapostul de animale si sura pe o suprafata de 140 mp, depozitul de materiale pe o suprafata de 100 mp, acoperisul casei pe o suprafata de 32 mp, circa 30 de tone de furaje, 10 metri cubi lemne de foc, 4 tone de grau, un atelaj, mobilier si bunuri de uz casnic. In incendiu au pierit 3 vaci, 3 porci si 10 pasari. Au mai fost afectate de flacari si alte doua case, din una arzand o canapea, o perdea si un covor, iar la cea de a doua (casa parohiala) degradandu-se peretii si 5 ferestre.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.
Militarii au actionat eficient salvand din calea flacarilor doua case de locuit, casa parohiala si o anexa.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Salvare persoana in localitatea Rusca
(18.09.2010, ora 11.49*)
Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu o autospeciala, o barca pneumatica si un echipaj SMURD pentru salvarea unui batran care a cazut intr-o rapa, pe raza satului Rusca, comuna Dorna Arini.
Din relatarile martorilor, Aurel O., in varsta de 81 de ani, se afla cu vacile la pascut, pe malul raului Bistrita, inalt de aproximativ 15 - 20 de metri.
La un moment dat, doua vaci au inceput sa se impunga iar batranul a vrut sa le desparta. Din busculada, batranul impreuna cu o vaca au cazut in rapa. Animalul a ajuns in albia raului si a fost gasit mai apoi mort. Din fericire, batranul nu a cazut in apa.
Din cauza malului abrupt si nesigur pompierii militari au pus in aplicare un plan de salvare a victimei folosind barca pneumatica si actionand dinspre malul opus.
Batranul a fost recuperat si i s-a acordat primul ajutor de catre paramedicii echipajului SMURD dupa care a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite.
Misiunea salvatorilor s-a incheiat cu succes la ora 13.04.

Incendiu in localitatea Laura
(19.09.2010, ora 03.00*)
Garda de interventie Vicovu de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti au intervenit cu 4 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu la gospodaria lui Gheorghe R., din satul Laura, orasul Vicovu de Sus.
La sosirea echipajelor ardeau acoperisul casei de locuit, adapostul de animale si un garaj, existand pericolul de propagare la doua case invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.00.
Au ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de 120 mp, adapostul de animale si garajul pe o suprafata de 120 mp, un autoturism marca Ford Focus, circa 5 tone furaje si 4 metri cubi lemne de foc. S-au degradat peretii casei de locuit si o tocatoare electrica. In incendiu au pierit 2 vaci, 1 porc si 11 pasari.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unui conductor electric defect.
Pompierii au salvat cele doua case de locuit invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO