Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.10.2010
(02.10.2010)

Incendiu in municipiul Suceava
(02.10.2010, ora 02.08*)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si Detasamentul de pompieri Suceava au intervenit cu 5 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la Azilul de batrani „Sf. Ioan cel Nou de la Suceava”, ce apartine de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, in municipiul Suceava, str. Parcului.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta in interiorul podului unui depozit, construit din lemn si acoperit cu tabla zincata, existand pericolul de propagare la intreaga constructie si la doua anexe aflate in imediata apropiere.
Gratie interventiei prompte a pompierilor incendiul a fost localizat la timp, pompierii actionand cu rapiditate, acest lucru datorandu-se si faptului ca, in trecut, au organizat un exercitiu demonstrativ la aceasta locatie, identificand astfel mult mai usor punctele vulnerabile din incinta gospodariei institutiei.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.35, in limitele gasite.
Au ars astereala din lemn a acoperisului pe o suprafata de 200 mp, tavanul pe o suprafata de 80 mp, materiale depozitate in interiorul anexei si circa 1 mc de cherestea. S-au degradat peretii depozitului si invelitoarea din tabla zincata.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza unor scantei provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat, al unei sobe cu acumulare de caldura, care era folosita pentru incalzirea hranei animalelor.
Prin interventia lor, militarii au salvat din calea flacarilor depozitul, cele doua anexe din apropiere si circa 45 mc cherestea.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Straja
(02.10.2010, ora 02.10*)

Garda de interventie Vicovu de Sus impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Iliuta J., din comuna Straja.
La sosirea echipajelor, focul ardea cu violenta pe toata suprafata unui depozit de furaje, construit din lemn si acoperit cu sindrila, existand pericolul de propagare la alte anexe si o locuinta aflate in imediata vecinatate.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.32, in limitele gasite.
Au ars depozitul de furaje pe o suprafata de 80 mp si aproximativ 3 tone de fan.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza fumatul in locuri neprotejate corespunzator.
Pompierii au salvat anexele si casa invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO