Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 07.10.2010
(07.10.2010)


Incendiu in comuna Forasti
(06.10.2010, ora 00.43*)


La putine minute dupa miezul noptii, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din satul Tolesti, comuna Forasti, apartinand lui Cristian L.
La fata locului, s-a deplasat un echipaj de pompieri format dintr-un ofiter si 8 subofiteri cu doua autospeciale de la Detasamentul de pompieri Falticeni, iar in sprijin au venit si patru voluntari cu o autospeciala de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Forasti.
In momentul sosirii echipajelor de pompieri ardea casa de locuit construita din lemn si acoperita cu azbociment, pe o suprafata de 40 mp, existand pericolul de propagare la restul anexelor vecine.
La ora 04.20, echipajele de pompieri au finalizat misiunea de lichidarea a incendiului.
Au ars astereala din lemn a acoperisului cu invelitoare din azbociment pe o suprafata de 40 mp, obiecte de tamplarie (3 usi si 2 geamuri), obiecte de mobilier din doua camere, precum si bunuri casnice. De asemenea, s-au degradat peretii casei de locuit.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost jar sau scantei pornite de la cosul de fum deteriorat.
Pompierii militari au salvat anexele gospodaresti invecinate.
Nu s-au înregistrat victime omenesti.


Incendiu in comuna Marginea
(06.10.2010, ora 04.17*)


Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la o gopodarie, apartinand lui Aurel O., din comuna Marginea, cartier Satul Nou.
Noua pompieri miltari cu doua autospeciale de la Detasamentul de pompieri Radauti au ajuns imediat la fata locului, unde ardea acoperisul unei anexe cu destinatie de atelier de confectii metalice, cu pericol de extindere la patru case invecinate.
La ora 06.00, misiunea pompierilor s-a incheiat fara incidente.
Au ars tavanul si acoperisul anexei construita din lemn, pe o suprafata de 80 mp, precum si doua camere de locuit, de asemenea construite din lemn si aparate electrice (de sudura, de slefuit si de taiat). Totodata, s-au degradat peretii constructiei.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, pornit de la masini si aparate legate sub tensiune.
Pompierii de la Detasamentul Radauti au salvat cele patru case invecinate.
Nu au fost inregistrate victime omenesti.* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO