Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 10.10.2010
(10.10.2010)

Incendiu in localitatea Danila
(08.10.2010, ora 15.20*)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu 2 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dorin P., din satul Danila, comuna Darmanesti.
La sosirea echipajelor, ardea un perete interior al casei si o parte din planseu, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si la o anexa situata in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.45, in limitele gasite.
Au ars peretele interior (construit din lemn) si planseul casei pe o suprafata de 10 mp, degradandu-se mobilierul aflat in zona focarului.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit prin efect termic din cauza unei sobe cu acumulare de caldura, supraincalzita.
Pompierii au salvat locuinta si anexa proprietarului.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Recuperare cadavru in comuna Radaseni
(09.10.2010, ora 13.58*)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala si o motopompa, in urma unui apel prin numarul de urgenta 112, prin care se anunta ca exista posibilitatea ca o femeie sa fi cazut intr-o fantana, pe raza comunei Radaseni.
Ajunsi la fata locului, militarii, cu ajutorul motopompei, au inceput evacuarea apei din fantana care avea un diametru de 60 de centimetri.
Trupul femeii, C.N., in varsta de 71 ani, a fost gasit si recuperat de la o adancime de aproximativ 6 metri.
Misiunea s-a incheiat la ora 14.35.

Incendiu in localitatea Plutonita
(10.10.2010, ora 02.47*)

Garda de interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Frasin au intervenit cu 3 autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Cristinel Vasile B., din satul Plutonita, orasul Frasin.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la etajul casei de locuit si la adapostul de animale, magazia de lemne si garaj (corp comun), existand pericolul de propagare la intreaga casa si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.42, in limitele gasite.
Au ars etajul casei pe o suprafata de 120 mp, adapostul de animale, magazia de lemne si garajul pe o suprafata de 60 mp, degradandu-se peretii exteriori ai locuintei.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unui conductor electric defect.
Prin interventia profesionista, pompierii au salvat la timp din calea flacarilor locuinta proprietarului si casa invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO