Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 13.10.2010
(13.10.2010)

Ziua Portilor Deschise la ISU Suceava


Astazi, 13 octombrie, este Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, ocazie cu care Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a organizat, incepand cu ora 9.00, „Ziua Portilor Deschise”, atat la sediul institutiei din municipiul Suceava, strada Universitatii, nr. 14, cat si la subunitatile de interventie din judet (Detasamentele de Pompieri C-lung. Moldovenesc, Vatra Dornei, Radauti, Falticeni si la Garzile de Interventie din Solca, Siret, Gura Humorului, Vicovu de Sus).
Astfel, un numar de peste 2.000 de copii - prescolari si elevi ai claselor I-VIII si IX-XII, insotiti de cadre didactice coordonatoare, dar si cetateni ai judetului au participat la activitatile organizate de ISU Suceava
Cadrele militare ale ISU Suceava au prezentat invitatilor informatii despre riscurile specifice judetului nostru, reducerea lor, precum si despre modul de comportare in diferite situatii de urgenta (incendii, inundatii, cutremure, alunecari de teren, asanarea teritoriului de munitie ramasa neexplodata din timpul celor doua razboaie mondiale, s.a.).
Cei prezenti au putut vedea tehnica de interventie a pompierilor militari, precum si modul de folosire al acesteia (autospeciale de stins incendii cu apa si spuma, autoscara mecanica pentru interventie la inaltime, barci de salvare, autospeciale pirotehnice, ambulante SMURD, autospeciale pentru descarcerare, s.a.). De asemenea, personalul ISU Suceava a executat exercitii practice si demonstrative, iar cei mici au putut vedea cum pompierii au lichidat un inceput de incendiu, dar si cum au salvat o victima aflata la inaltime.
Elevii au purtat discutii cu cadrele militare si au fost curiosi in legatura cu modul de a deveni pompieri.
Aceste activitati ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava se desfasoara in mod regulat si au menirea de a transmite informatii si de forma unele deprinderi elementare pentru adoptarea unui comportament preventiv adecvat atunci cand se confrunta cu situatii de urgenta.
Feed-back-ul pe care pompierii il primesc in urma organizarii de astfel de activitati este unul pozitiv, cei mici si dascalii acestora plecand de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava cu foarte multe informatii retinute, pe care, mai apoi, le pun in practica.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO