Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.10.2010
(14.10.2010)

Accident rutier urmat de incendiu, pe raza localitatii Rosiori
(13.10.2010, ora 21.13*)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de inspectorul sef, colonelul Ion Burlui si Detasamentele de pompieri Suceava si Falticeni impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vadu Moldovei, au intervenit cu 5 autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit in urma unui accident rutier, pe raza satului Rosiori, comuna Vadu Moldovei (E85 Km 396+400).
Incendiul s-a produs dupa ce o autocisterna, inmatriculata in Republica Ucraina, a iesit de pe partea carosabila, intrand in coliziune cu un stalp de medie tensiune, cu transformator, rupandu-l.
Autocisterna era incarcata cu lichide combustibile inflamabile (hexan) si ardea violent.
Imediat, echipajele pompierilor, cu sprijinul lucratorilor politiei, au evacuat persoanele la limita de siguranta, din jurul locului producerii evenimentului, si au deconectat reteaua de medie tensiune, cu sprijinul specialistilor de la E-ON Moldova.
Militarii au actionat eficient si au localizat in timp util flacarile, ultimele focare fiind lichidate la ora 23.38, ulterior trecandu-se la eliminarea efectelor incendiului.
Pentru a preveni pericolul ca focul sa reizbucneasca, un echipaj al pompierilor militari de la Detasamentul Falticeni si lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Vadu Moldovei, au ramas in supraveghere la fata locului, pana in dimineata zilei de 14 octombrie a.c.
Autocisterna si incarcatura de hexan au ars in totalitate, degradandu-se reteaua de medie tensiune si transformatorul electric.
Din nefericire, soferul autocisternei, N.V., in varsta de 57 de ani, cetatean ucrainean, a decedat.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO