Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.11.2010
(02.11.2010)

Incendiu in localitatea Ciumarna
(01.11.2010, ora 11.38*)

Detasamentul de pompieri Radauti si Garda de interventie Vicovu de Sus au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu, izbucnit la vegetatia uscata, de pe un teren ce apartine lui Gheorghe H., in zona „Palma”, localitatea Ciumarna.
La sosirea pompierilor, ardea pasunea, existand pericolul de propagare la fondul forestier aflat in imediata vecinatate.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.30.
Au ars aproximativ 1,5 hectare de vegetatie uscata si 10 arbori (molizi).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis pentru igienizarea terenului, lasat nesupravegheat.
Datorita interventiei pompierilor incendiul a fost lichidat la timp, salvandu-se fondul forestier.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in comuna Balaceana
(01.11.2010, ora 14.06*)

Detasamentul de pompieri Suceava impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Balaceana au intervenit cu doua autospeciale si o motopompa pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile C., din comuna Balaceana.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.25, in limitele gasite.
A ars acoperisul casei de locuit pe o suprafata de aproximativ 60 mp, degradandu-se documentele personale ale proprietarului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unor scantei provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierii au salvat restul casei si anexele gospodaresti.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Sf. Ilie
(01.11.2010, ora 19.47*)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit pe raza satului Sf. Ilie, la un autoturism marca Renault, apartinand lui Ioan D..
La sosirea echipajului, ardea in intregime autovehiculul, acesta fiind parcat in imediata apropiere a gardului unei casei, la care exista pericolul de propagare.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.30, in limitele gasite.
A ars autoturismul in proportie de aproximativ 90% si doi metri liniari din gardul de lemn.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unor scurgeri de lichide combustibile.
Pompierii au salvat casa in fata careia era parcata masina.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(01.11.2010, ora 22.23*)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Radu M., din municipiul Vatra Dornei, str. Nichituseni
La sosirea pompierilor, ardeau acoperisul locuintei si doua anexe gospodaresti, existand pericolul de propagare la doua case invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.35, in limitele gasite.
Au ars aproximativ 70 mp din acoperisul locuintei si cele doua anexe pe o suprafata de 70 mp, degradandu-se planseul casei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Incendiul a fost lichidat la timp, pompierii salvand cele doua case invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Hartop
(02.11.2010, ora 05.41*)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Nicoletei A., din satul Hartop.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta intre cosul de evacuare a fumului si peretele casei, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Pompierii au desfacut peretele (construit din lemn) in zona cosului de evacuare a fumului si au stins focarele, concomitent cu evacuarea bunurilor materiale din incaperea afectata.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.30, in limitele gasite.
Au ars circa 10 mp din peretele interior, degradandu-se tencuiala pe o suprafata de 5 mp, iar cosul de evacuare a fumului a fost distrus.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza cosului de evacuare a fumului, deteriorat.
Gratie interventiei prompte, militarii au salvat din calea flacarilor restul locuintei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO