Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 02.11.2010_2
(02.11.2010)

Incendiu in localitatea Doroteia
(02.11.2010, ora 12.31*)
Garda de Interventie Gura Humorului impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Frasin au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe C., in satul Doroteia, orasul Frasin.
La sosirea echipajelor, ardeau adapostul de animale si acoperisul bucatariei de vara, existand pericolul de propagare la locuinta proprietarului si doua case aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.52.
Au ars adapostul de animale pe o suprafata de 30 mp, acoperisul bucatariei de vara pe o suprafata de 15 mp si circa doua tone de furaje. S-au degradat peretii si tavanul bucatariei de vara, o tona de furaje si o motocositoare.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza unui conductor electric defect.
Datorita interventiei pompierilor incendiul a fost lichidat la timp, salvandu-se locuinta proprietarului si cele doua case invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu pe raza comunei Dumbraveni
(02.11.2010, ora 17.13*)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locomotiva trenului accelerat 1555 Botosani – Timisoara (model Diesel LDE 965), pe raza comunei Dumbraveni.
La sosirea echipajelor, locomotiva fusese decuplata de la cele trei vagoane pe care le tracta, toti calatorii (25 de persoane) fiind in siguranta. Focul ardea mocnit, cu degajare mare de fum, in sala masinilor, in zona motoarelor de tractiune, existand pericolul de propagare la intreaga locomotiva.
Incendiul a fost lichidat la ora 17.40, in limitele gasite.
Au ars instalatia electrica a unui motor de tractiune si materialele combustibile aflate deasupra lui (filtre si echipamente electrice), degradandu-se sala masinilor.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au localizat repede flacarile, salvand locomotiva.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO