Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 05.11.2010
(05.11.2010)

Incendiu in municipiul Suceava
(04.11.2010, ora 22.05*)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale, o autoscara mecanica si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit intr-un bloc de locuinte de pe str. Magurei, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, ardea presul din fata usii unui apartament de la etajul II, in care se aflau doua femei, (B.V. - 58 ani si A.C. - 32 ani) si un copil (A.B. - 4 ani), existand pericolul de propagare la apartament.
Militarii au localizat si lichidat incendiul cu mijloace de prima interventie si au evacuat cele trei persoane. Acestea au fost preluate de echipajul de pe ambulanta SMURD si, dupa acordarea primului ajutor medical, au fost transportate la spital pentru asistenta medicala de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.12, in limitele gasite.
A ars presul din fata usii si s-au degradat usa de la intrarea in apartament si zugraveala peretilor de pe palierul etajului II al blocului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Datorita interventiei pompierilor incendiul a fost lichidat la timp, persoanele din interiorul locuintei fiind evacuate in siguranta si apartamentul salvat din calea flacarilor.

Incendiu in municipiul Suceava
(05.11.2010, ora 02.34*)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit pe str. Marasesti, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajului, ardeau un autoturism marca Dacia 1300 si patru europubele de colectare a deseurilor menajere, langa care se afla parcata masina, existand pericolul de propagare la o casa de locuit si autoturismele parcate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.00, in limitele gasite.
Au ars autoturismul in proportie de 90% si aproximativ 400 de Kg de gunoi menajer, degradandu-se doua europubele.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza fumatului in locuri nepermise.
Pompierii au localizat repede flacarile, salvand casa si autoturismele din imediata apropiere.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Accident rutier pe raza comunei Bogdanesti
(05.11.2010, ora 06.02*)
Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu o autospeciala la un accident rutier produs pe raza comunei Bogdanesti.
La sosirea echipajului, un autoturism marca Skoda Octavia, apartinand lui Claudiu S., era iesit in afara partii carosabile, avand o persoana de sex feminin incarcerata in interior.
Echipajul de pompieri a descarcerat victima (S.A. - 44 ani, care a suferit un stop cardiorespirator in urma accidentului), concomitent cu luarea masurilor de siguranta specifice pentru astfel de cazuri, balizarea zonei, deconectarea bornelor de la baterie, verificarea eventualelor scurgeri de carburant.
Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 06.35.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO