Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 07.11.2010
(07.11.2010)

Accident rutier pe DN17
(06.11.2010, ora 03.28*)
Sambata dimineata, la ora 03.28, s-a anuntat prin intermediul numarului unic de urgenta 112, despre producerea unui accident rutier pe DN 17, la iesire din municipiul Suceava spre Stroiesti, intersectia cu localitatea Florinta.
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit la locul producerii accidentului cu modulul SMURD (autospeciala pentru descarcerare si ambulanta).
Militarii au constatat ca un autoturism marca Opel Astra a intrat in coliziune cu un cap de pod, soferul, singurul ocupant al masinii, fiind incarcerat.
Pompierii au descarcerat victima, concomitent cu luarea masurilor de siguranta specifice in cazul accidentelor rutiere, balizarea zonei, deconectarea bornelor de la baterie si verificarea eventualelor scurgeri de combustibil si lubrifianti.
Din nefericire, D.I., in varsta de 41 de ani, a decedat prin politraumatism, in urma accidentului.
Misiunea militarilor s-a incheiat la ora 04.00.

Incendiu in municipiul Suceava
(06.11.2010, ora 14.20*)
In urma unui apel venit prin intermediul numarului unic de urgenta 112, la ora 14.20, Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament (proprietara Aneta U.), situat la demisolul unui bloc de pe str. Ana Ipatescu, din municipiul Suceava.
La sosirea militarilor, ardeau materiale textile, mobilier, aparatura electrica si electrocasnica, aflate in dormitorul apartamentului, existand posibilitatea de propagare la intreaga locuinta.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul, dupa care au creat conditii pentru ventilarea naturala a casei scarii.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.50, in limitele gasite.
Au ars materiale textile, obiecte de mobilier, electrocasnice, documente de proprietate si de identitate. S-au degradat peretii si planseul apartamentului.
Din primele cercetari, incendiul a avut drept cauza joaca cu focul a unui copil, lasat nesupravegheat (o fetita, L.V.A., in varsta de 7 ani).
Prin interventia lor, militarii au salvat din calea flacarilor apartamentul.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Suceava
(07.11.2010, ora 04.17*)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si un modul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Marian E., de pe str. Prunului, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, ardeau violent mobilierul si materialele textile aflate in holul casei, asteriala casei, construita din lemn, cu invelitoare din dranita, carton asfaltat si tabla, existand pericolul de propagare la intreaga locuinta.
Incendiul a fost lichidat la ora 06.44.
Au ars mobilierul si materialele textile din hol, bunuri de uz casnic, acoperisul casei pe o suprafata de 50 mp si timplaria din lemn, degradandu-se peretii si planseul.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza fumatului in locuri nepermise.
Pompierii au localizat repede flacarile, salvand restul locuintei.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO