Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 08.11.2010
(08.11.2010)

Incendiu in comuna Moara
(07.11.2010, ora 11.38*)
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu doua autospeciale si un echipaj SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Ilenei L., din comuna Moara.
La sosirea militarilor, ardea bucataria de vara, in interior, existand posibilitatea de propagare la casa de locuit si anexele gospodaresti invecinate. Proprietara, in varsta de 74 de ani, a suferit arsuri de gradul I si II la nivelul fetei si al membrelor superioare.
Pompierii au localizat si lichidat incendiul, iar victima a fost asistata medical, dupa care a fost transportata la spital de catre echipajul SMURD.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.15, in limitele gasite.
Au ars mobilierul, tamplaria, articole de imbracaminte, obiecte de uz casnic si tavanul bucatariei, pe o suprafata de aproximativ 20 mp. S-au degradat doua butelii si finisajul interior si exterior, din PVC, al constructiei.
Din primele cercetari, incendiul a avut drept cauza nerespectarea normelor de prevenire a incendiilor la punerea in functiune a aragazului.
Prin interventia lor, militarii au salvat din calea flacarilor casa si anexele gospodaresti.

Incendiu in comuna Baia
(07.11.2010, ora 22.19*)
Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Gheorghe M., din comuna Baia
La sosirea echipajelor, ardea adapostul de animale si sura, existand pericolul de propagare la doua case de locuit si anexele din imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.20.
Au ars acoperisul adapostului de animale si al surii pe o suprafata de 80 mp, 1.000 kg fan si 1 mc lemne de foc, degradandu-se 1.500 kg de furaje si peretii constructiei afectate.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii au localizat repede flacarile, salvand cele doua case si anexele invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO