Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 16.11.2010
(16.11.2010)

Incendiu in localitatea Ciumarna
(15.11.2010, ora 12.30*)

Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Vatra Moldovitei au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Vasile M., din satul Ciumarna, comuna Vatra Moldovitei.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul casei de locuit, adapostul de animale si magazia de lemne, existand posibilitatea de propagare la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.25.
Au ars acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 64 mp, adapostul de animale, pe o suprafata de 100 mp, magazia de lemne, pe o suprafata de 42 mp, circa 5 tone de fan si 10 mc lemne de foc. S-au degradat peretii casei de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat din calea flacarilor locuinta invecinata.
Din fericire, nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Iaslovat
(16.11.2010, ora 03.25*)

Garda de interventie Solca impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Iaslovat au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Constantin P., din comuna Iaslovat.
La sosirea echipajelor, ardea sura si adapostul de animale, existand posibilitatea de propagare la casa de locuit si o gospodarie invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 05.50.
Au ars sura si adapostul de animale, construite din lemn, pe o suprafata de aproximativ 100 mp, circa 3 tone de fan, 8 mc lemne de foc, 2 mc cherestea si circa 600 kg de cereale. S-au degradat peretii adapostului de animale si aproximativ 5 mp din astereala acoperisului locuintei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric neizolat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat din calea flacarilor locuinta proprietarului si gospodaria invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.Incendiu in comuna Fratautii Noi
(16.11.2010, ora 08.48*)

Detasamentul de pompieri Radauti impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Fratautii Noi si Bilca au intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ilie M., din comuna Fratautii Noi.
La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit, bucataria de vara si adapostul de animale, constructie corp comun, din lemn si invelitoare din sindrila, existand posibilitatea de propagare la doua locuinte invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.40.
Au ars acoperisul casei si al bucatariei, pe o suprafata de aproximativ 100 mp, adapostul de animale, pe o suprafata de 50 mp, circa 3 tone de furaje si 15 mc lemne de foc. S-au degradat peretii casei, obiecte de mobilier, articole de uz casnic si aproximativ 30 mp din fatada unei case invecinate, apartinand lui Vasile P. In incendiu a pierit un cal.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic al curentului electric din cauza unor echipamente de iluminat improvizate.
Pompierii au salvat din calea flacarilor restul locuintei proprietarului si cele doua case invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO