Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 13.01.2011
(13.01.2011)

Incendiu in localitatea Herla
(13.01.2011, ora 08.16*)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat in aceasta dimineata, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la o gospodarie, din comuna Slatina, localitatea Herla, apartinand lui V.C. - 79 de ani.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la fata locului s-au deplasat 10 pompieri militari cu doua autospeciale cu apa si spuma de stins incendii, de la Detasamentul Falticeni.
La sosirea echipajelor de pompieri ardea cladirea de locuit, construita din lemn si acoperita cu azbociment si tabla, pe o suprafata de cca 60 mp, cu pericol de propagare la anexe si la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.10.
Au ars bunuri casnice si obiecte de tamplarie, precum si casa de locuit, pe o suprafata de aprox. 60 mp. De asemenea, s-a degradat instalatia electrica.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul provenit de la o soba cu acumulare de caldura.
A fost inregistrata o persoana decedata, un batran de 79 de ani, V.C. - proprietarul casei de locuit, care a fost scos din casa de catre fiul acesteia si alti cetateni, pana la sosirea echipajelor de pompieri.


Accident rutier la Bunesti
(13.01.2011, ora 12.09*)

Cinci pompieri militari de la Detasamentul Falticeni, au intervenit astazi la ora 12.09, cu o autospeciala pentru descarcerare, la un accident rutier produs pe raza localitatii Bunesti, DN 2.
La sosirea echipajelor de pompieri, un autoturism, marca Peugeut, se afla in afara partii carosabile a soselei (cazut in sant), iar in masina se afla o persoana de sex feminin incarcerata, A.I.G. de 36 de ani.
Echipajele de pompieri au intervenit pentru balizarea zonei, pentru descarcerarea victimei, acordarea primului ajutor medical calificat si pentru predarea acesteia catre ambulanta SAJ, care a transportat-o la spital, pentru investigatii amanuntite. Totodata, s-au verificat si eventualele scurgeri de combustibil, pentru a preintampina producerea de incendii sau explozii.
Misiunea pompierilor s-a finalizat la ora 12.30.
* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO