Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 25.01.2011
(25.01.2011)

Incendiu in Neagra Sarului
(24.01.2011, ora 21.14*)

In data de 24 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situatii den Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat despre producerea unui incendiu la un gater, apartinand unei societati comerciale din satul Neagra Sarului, comuna Saru Dornei.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la locul interventiei s-au deplasat 11 pompieri militari, cu doua autospeciale, de la Detasamentul Vatra Dornei. In sprijin au venit si sase voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Saru Dornei.
La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la o constructie din lemn, pe o suprafata de aprox. 65 de mp, unde se afla atelierul de reparatii si intretinere, o sala de mese si o magazie, existand pericolul de extindere la o hala banzic si la uscatorul de cherestea.
Incendiul a fost lichidat la ora 22. 56.
A ars constructia din lemn cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de cca 65 de mp, precum si 2 motoferastraie electrice, un polizor, un aparat de sudura electric, 3 acumulatori auto, scule de intretinere si accesorii banzic si obiecte de mobilier.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul provenit de la un cos de fum deteriorat.
Pompierii dorneni au salvat hala banzic, uscatorul de cherestea si intalatia tehnologica.
Nu au fost inregistrate victime omenesti.


Incendiu in comuna Preutesti
(25.01.2011, ora 02.42*)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria numitului Neculai D., din comuna Preutesti, localitatea Arghira.
La sosirea echipajelor, ardea o bucatarie de vara corp comun cu o magazie, pe o suprafata de aprox. 15 mp, construite din lemn si acoperite cu tabla, existand posibilitatea de propagare la o casa de locuit si la o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 03.50.
Au ars acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata de cca 15 mp, peretii magaziei, obiecte de tamplarie si articole de imbracaminte.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza jarului provenit de la cosul de fum deteriorat.
Pompierii au salvat din calea flacarilor casa de locuit si o locuinta invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO