Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 28.01.2011
(28.01.2011)

Cautare persoana pe raza comunei Zvoristea
(27.01.2011, ora 21.31*)
In data de 27 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost sesizat la ora 21.31 despre faptul ca o persoana (H.I. de 11 ani) din Zvoristea a fost data disparuta pe raza comunei cu acelasi nume, in raul Siret.
In data de 27 ianuarie 2011, in jurul orei 16.00, baiatul ar fi plecat la sanius, la o distanta de aprox. 50 m de casa si nu a mai revenit. Concubinul mamei baiatului s-a deplasat pe malul raului Siret si la o distanta de cca 30 de m de locuinta a gasit sania, observand ca in zona respectiva, pe gheata, sunt urme care duceau spre mijlocul apei, unde pe alocuri erau sparturi.
La fata locului s-au deplasat sase pompieri militari, cu o autospeciala si o barca pneumatica, de la Detasamentul Suceava. Pompierii au actionat la cautarea persoanei cu mijloacele din dotare. De asemenea, s-a iluminat zona cu ajutorul a doua proiectoare alimentate de un generator electric.
Cautarile pompierilor s-au finalizat la putin timp dupa miezul noptii, baiatul nefiind gasit.
In aceasta dimineata, la ora 08.00, pompierii suceveni s-au deplasat din nou pe raza comunei Zvoristea, continuand operatiunile de cautare, cu o autospeciala si o barca pneumatica.

Incendiu in municipiul Suceva
(28.01.2011, ora 10.26*)
In aceasta dimineata, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” al judetului Suceava a fost anuntat la ora 10.26, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la o locuinta particulara, ce apartinea numitei P.N. - 88 de ani, din municipiul Suceava, str. Spiru Haret.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la locul interventiei s-au deplasat 7 pompieri militari, cu o autospeciala, de la Detasamentul Suceava.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea mocnit peretele despartitor, prin care era dispusa soba de incalzire, cu acumulare de caldura, construit din lemn si tencuit cu lut si paie, pe o suprafata de cca 2 mp.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.30.
A ars peretele din lemn, pe o suprafata de aprox. 2 mp. Totodata, s-au degradat tocul usii de acces dintre hol si camera, precum si tencuiala peretelui.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic al unei sobe cu acumulare de caldura, neprotejata fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit.
A fost inregistrata o persoana decedata, proprietara casei - P.N. de 88 de ani, care a fost gasita intoxicata cu monoxid de carbon.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO