Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 30.01.2011
(30.01.2011)

Incendiu in comuna Vama
(29.01.2011, ora 07.51*)

In data de 29 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat, la ora 07.51, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la gospodarie, apartinand lui Constantin B., din comuna Vama, strada Molidului.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la locul interventiei s-au deplasat 10 pompieri militari, cu doua autospeciale, de la Detasamentul C-lung. Moldovenesc.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea acoperisul anexelor - bucatarie si adapost de animale, pe o suprafata de aprox. 180 mp, cu pericol de extindere la casa de locuit si vecinatati.
La ora 10.10 incendiul a fost lichidat.
Au ars acoperisul adapostului de animale si a anexelor, cca 2 tone de furaje, obiecte de tamplarie din PVC si instalatia electrica. De asemenea, s-au degradat peretii si tavanul anexelor, precum si doua usi din lemn.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost jarul provenit de la cosul de fum deteriorat.
Pompierii cimpulungeni au salvat casa de locuit, locuintele si anexele invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Interventie SMURD
(29.01.2011, ora 12.37*)

Echipajul SMURD al Detasamentului de pompieri Suceava a intervenit pentru acordarea primului ajutor medical in cazul unei persoane de sex feminin, care a suferit un traumatism cranio cerebral.
Maria G., in varsta de 60 de ani, in timp ce se deplasa pe B-dul George Enescu, in zona Farmaciei „Centrofarm”, la un moment dat, a simtit o lovitura in zona capului, declarand ca a fost vorba despre un turture de gheata.
Dupa monitorizarea functiilor vitale si pansarea plagii suferite, ambulanta SMURD a transportat victima la sectia UPU a Spitalului judetean pentru investigatii amanuntite.

Recuperare cadavru comuna Zvoristea
(29.01.2011, ora 14.00*)

In data de 29 ianuarie a.c., la ora 13.30, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a intervenit pentru recuperarea cadavrului baiatului de 11 ani, din comuna Zvoristea, dat disparut in data de 27 ianuarie, pe raza aceleasi comune, in raul Siret, in timp ce se afla la sanius.
Cadavrul baiatului – H.I. de 11 ani, a fost recuperat de sapte pompieri militari, cu o barca pneumatica de salvare, de la Detasamentul Suceava, dupa trei zile de cautari.

Incendiu in municipiul Falticeni
(29.01.2011, ora 15.12*)

In data de 29 ianuarie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat la ora 15.12, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la o gospodarie, ce apartinea numitului Constantin T., din municipiul Falticeni, str. 2 Graniceri.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la locul interventiei s-a deplasat Detasamentul de pompieri Falticeni, cu doua autospeciale de stins incendii cu apa si spuma.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea o anexa construita din lemn, unde erau depozitate unelte de tamplarie si materiale combustibile (lemn), pe o suprafata de aprox. 40 de mp, neexistand pericolul de propagare la vecinatati.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.50.
A ars constructia din lemn, in proportie de cca 80 %, pe o suprafata de 40 de mp, uneltele de tamplarie, materiale textile si doua motofierastraie.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost efectul termic provenit de la cosul de fum deteriorat.
Nu au fost inregistrate victime omenesti.

Incendiu in comuna Siminicea
(29.01.2011, ora 23.00*)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Siminicea, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la autoturismul lui Sergiu P., din comuna Siminicea.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea autoturismul marca VW Passat, existand posibilitatea de propagare la un autoturism marca Ford si la doua garaje, in care se aflau autoturisme, aflate in imediate apropiere.
Militarii au localizat si lichidat focul, racind masina incendiata si protejand autoturismul si garajele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 00.15.
A ars autoturismul in proportie de 90%.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au salvat autoturismul si cele doua garaje invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Dornesti
(30.01.2011, ora 01.30*)

Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria Valeriei S., din comuna Dornesti, str. Pajistei.
La sosirea militarilor, ardea acoperisul bucatariei de vara, existand posibilitatea de propagare la casa de locuit si anexele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.55.
A ars acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata de aproximativ 80 mp, degradandu-se peretii constructiei si o parte din acoperisul locuintei.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit din cauza unui burlan metalic neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele gospodaresti.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO