Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 31.01.2011
(31.01.2011)

Incendiu in comuna Forasti
(30.01.2011, ora 11.11*)

In data de 30 ianuarie a.c., Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat, la ora 11.11, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la gospodarie, apartinand lui Gheorghe P., din comuna Forasti, sat Manolea.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la locul interventiei s-au deplasat 9 pompieri militari, cu doua autospeciale, de la Detasamentul Falticeni. In sprijin au venit si lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Forasti.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de aprox. 28 mp, cu pericol de extindere la casa de locuit.
La ora 12.45 incendiul a fost lichidat.
Au ars acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de cca. 28 mp, aprox. 2 tone de plante furajere. De asemenea, s-a degradat un perete lateral din PVC al casei de locuit.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost o scanteie provenita de la un motoscuter.
Pompierii au salvat casa de locuit.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in Milisauti
(30.01.2011, ora 21.40*)

In data de 30 ianuarie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat la ora 21.40, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la un adapost de animale, ce apartinea numitului Ilie P., din orasul Milisauti, str. Tarinei.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la locul interventiei s-au deplasat 9 subofiteri Detasamentul de Pompieri Radauti, cu doua autospeciale de stins incendii cu apa si spuma. In sprijin a venit si Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Milisauti.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea acoperisul adapostului de animale, cu pericol de extindere la casa de locuit si la adapostul de animale invecinat.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.20.
Au ars acoperisul adapostului de animale, pe o suprafata de aprox. 25 mp si cca 300 de kg de plante furajere. Totodata, s-au degradat peretii adapostului, pe o suprafata de 18 mp.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost flacara, prin folosirea intentionata a sursei de aprindere.
Pompierii radauteni au salvat casa de locuit si adapostul de animale vecin.
Nu au fost inregistrate victime omenesti.


Incendiu in comuna Saru Dornei
(30.01.2011, ora 22.51*)

Detasamentul de Pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale si doua motopompe transportabile, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Saru Dornei, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la un adapost de animale, aflat in administratia Parcului National Calimani.
La sosirea echipajelor de pompieri, ardea acoperisul si peretii adapostului, existand pericolul de propagare la o cladire administrativa si la o casa. Pana la sosirea echipajelor de pompieri au fost evacuati 5 cai de catre personalul administrativ.
Incendiul a fost lichidat la ora 04.30.
Au ars acoperisul si peretii adapostului de animale, pe o suprafata de aprox. 160 mp, cca 14 tone de plante furajere, obiecte de mobilier, precum si bunuri de uz gospodaresc.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric provenit de la un cablu cu izolatie deteriorata.
Pompierii militari au salvat casa si cladirea administrativa.
Nu au fost inregistrate victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO