Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 07.02.2011
(07.02.2011)

Explozie urmata de incendiu la o fabrica de alcool din comuna Scheia
(07.02.2011, ora 07.22*)

In dimineata zilei de 7 februarie a.c., la ora 07.22, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava a fost anuntat, prin sistemul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre producerea unei explozii urmata de incendiu la rezervorul de combustibil al centralei termice la o fabrica de alcool, din comuna Scheia.
Pentru localizarea si lichidarea incendiului, la locul interventiei s-au deplasat 34 de pompieri militari, cu cinci autospeciale de lucru cu apa si spuma, o ambulanta SMURD si o autospeciala pentru descarcerare, de la Detasamentul Suceava. De asemenea, la fata locului s-a deplasat si Grupa operativa a inspectoratului, condusa de inspectorul sef al unitatii, col. Burlui Ion.
La sosirea echipajelor de pompieri militari, ardea violent rezervorul de combustibil lichid usor, de aprox. 1,5 tone, scurgerile din zona rezervorului, acoperisul construit din panouri de tip sandwich, pe o suprafata de cca 100 mp, peretii laterali si portanti, pe o suprafata de 50 mp, precum si alte materiale combustibile.
La ora 08.45 incendiul a fost lichidat.
Au ars acoperisul, pe o suprafata de cca 100 mp, peretii portanti si despartitori, pe suprafata de 50 mp, aprox. 1,5 tone de combustibil lichid usor si echipamentele electrice ale centralei termice. De asemenea, s-au degradat geamurile termopan, pe o suprafata de aprox. 16 mp.
Cauza probabila de producere a incendiului a fost un scurtcircuit electric, care a declansat o explozie de la scaparile de gaze combustibile.
Pompierii suceveni au salvat cazanele nr. 1 si 2 ale centralei temice, precum si statia de dedurizare a apei.
S-a inregistrat si o victima, un barbat in varsta de 40 de ani, M. Gheorghe, caruia echipajul SMURD i-a acordat primul ajutor medical calificat, ulterior fiind predat echipajului medical de pe ambulanta SAJ pentru a fi transportat la spital.
* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO