Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.02.2011
(14.02.2011)

Asanare pirotehnica in municipiul Suceava
(13.02.2011, ora 16.15*)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de maistrul militar Iulian Pentilescu, a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie, descoperit la locuinta personala a lui Traian C., din municipiul Suceava. str. Cernauti.
In timp ce proprietarul executa lucrari de renovare si curatenie la anexele gospodaresti (anexe datand din perioada interbelica, locuinta fiind cumparata de la un cetatean german), a descoperit un obiect suspect langa un perete al unei anexe.
Traian C. si-a dat seama ca este vorba despre un element de munitie, anuntand lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, prin intermediul numarului unic de urgenta 112, la fata locului fiind trimisa echipa pirotehnica.
In urma cercetarii amanuntite a zonei, militarii au desfasurat operatiunile specifice in astfel de cazuri, luand masuri de securizare si evacuare a populatiei din zona.
Echipa pirotehnica a identificat si ridicat o grenada de mana defensiva, echipata cu focos, in perfecta stare de functionare, provenind din Al Doilea Razboi Mondial.
Tinand cont de istoricul gospodariei s-a executat un instructaj cu proprietarul, punandu-i-se in vedere ca, in eventualitatea executarii altori lucrari de amenajare, sa solicite sprijinul echipei pirotehnice pentru asistenta tehnica de specialitate.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta si depozitata provizoriu, pana la distrugerea controlata intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si s-a incheiat la ora 17.55, fara sa fie puse in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO