Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Incendiu Ón localitatea Saru Dornei
(04.03.2008)

(03.03.2008, orele 11.50)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei Ómpreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta si Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Saru Dornei au intervenit cu două autospeciale si o motopompă pentru localizarea si stingerea incendiului izbucnit la locuinta cetatenei Veronica O. din localitatea Saru Dornei.
La sosirea garzii de interventie, incendiul se manifesta la o Óncapere de la etajul cladirii cu pericol de propagare la Óntreaga locuinta si anexe.
Incendiul a fost lichidat la orele 12.50.
Au ars: bunuri de uz casnic din interiorul Óncaperii.
Cauza incendiului: din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a fost initiat ca urmare a unui scurtcircuit favorizat de aparate electrice de uz casnic nesupravegheate.
Salvari: casa de locuit si anexele Ón valoare de cca 200.000 RON.
Pagube: din primele estimari ale proprietarei, cca. 1.500 RON.
Evenimentul nu s-a soldat cu victime omenesti.Degajare zapoare gheata prin dinamitare Ón Vatra Dornei
(03.03.2008, orele 12.25)

Echipa Pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Suceava Ómpreuna cu Detasamentul Vatra Dornei, Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta Vatra Dornei si Salvamontul Vatra Dornei au intervenit pentru degajarea unor zapoare de gheata de pe raul Bistrita.
Echipa pirotehnica a sfaramat gheata prin dinamitare Ón 6 locuri, Ónsumand o suprafata totala de 500 ml si, totodata, s-a continuat monitorizarea raului Bistrita Ón zona Vatra Dornei.
Acumularile de gheata puteau pune Ón pericol mai multe gospodarii Ón aval de orasul Vatra Dornei, prin aceasta actiune evitandu-se producerea unor calamitati.
Interventia a fost Óncheiata la orele 18.45.
Evenimentul nu s-a soldat cu evenimente deosebite. Nu s-au pus Ón pericol vieti omenesti sau cladirile din apropierea interventiei.


Ofiter informare si relatii publice
Cpt.
Dan Baltaru
baltarudan@yahoo.com

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO