Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 03.03.2011
(03.03.2011)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava solicita Asociatiilor de Proprietari si societatilor comerciale sa se implice in activitatea de deszapezire a cailor de acces spre cladiri, a trotuarelor, arterelor de circulatie vecine imobilelor sau punctelor de lucru si de eliminare a poleiului, in asa fel incat traficul pietonal sa se desfasoare in mod normal.
Pentru prevenirea unor accidente cu urmari grave, o grija deosebita trebuie acordata indepartarii turturilor de gheata de pe stresini, uluce, jgheaburi etc.
In caz de pericol iminent de cadere a zapezii sau ghetii (turturilor), de pe cladirile inalte, detinatorii au obligatia sa ia masuri de marcare a perimetrului expus, de avertizare si de indepartare a acestora cu mijloace proprii sau prin intermediul firmelor care au dotari specifice.
In acest sens, amintim ca proprietarii, atat persoane fizice cat si juridice, au obligatia in acest sens, conform Legii 230/2007 (privind infiintarea, organizarea si functionarea Aociatiilor de Proprietari), Legii 481/2004, art. 28 si 29 (privind Protectia Civila) si hotararilor Consiliilor Locale, sa asigure identificarea, monitorizarea si evaluarea factorilor de risc specifici, generatori de evenimente periculoase si sa intretina in buna stare de functionare imobilele, in asa fel incat sa nu afecteze populatia si mediul.
Neindeplinirea acestor obligatii prevazute de lege se sanctioneaza contraventional.Purtator de cuvant,
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO