Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 09.03.2011
(09.03.2011)

Incendiu in localitatea Roscani
(09.03.2011, ora 06.44*)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al Judetului Suceava si Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Fantanele, Liteni si Dumbraveni, au intervenit cu sase autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un abator din satul Roscani, orasul Liteni.
La sosirea echipajelor, ardeau hala de productie si spatii de depozitare, congelare si livrare, construite din structura metalica, cu panouri tip „sandwich”, existand posibilitatea de propagare la adapostul de animale, cladirea administrativa (P+1), alte birouri si vestiarele lucratorilor.
Incendiul a fost lichidat la ora 12.10.
Au ars hala de productie si spatiile de depozitare, congelare si livrare, pe o suprafata de aproximativ 1500 metri patrati, peretii despartitori si acoperisul constructiei. Au mai ars carcase de porc si vita, instalatii de alimentare cu apa, instalatii electrice (de forta si iluminat) si instalatii de climatizare. Din cauza temperaturii ridicate generata de cantitatile mari de grasime animala aflate in hala s-a degradat structura de rezistenta a constructiei.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au salvat adapostul de animale, cladirea administrativa, birourile si vestiarele angajatilor.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in orasul Salcea
(09.03.2011, ora 12.25*)

Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea, a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Marcel S., din orasul Salcea.
La sosirea echipajelor, ardea o anexa in care se afla centrala termica, existand posibilitatea de propagare la doua case de locuit, aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 13.10.
Au ars camera centralei termice, pe o suprafata de aproximativ 30 de metri patrati si bunuri depozitate in interior (obiecte de mobilier, un aragaz, un boiler, o drujba si altele).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut din aparatul de incalzit.
Pompierii au salvat cele doua locuinte.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112Compartiment Informare si Relatii Publice,
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO