Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 15.03.2011
(15.03.2011)

Asanare pirotehnica pe raza comunei Frumosu
(14.03.2011, ora 13.45*)

Echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de sublocotenentul Ilie Sveduneac, a intervenit pentru identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea unui element de munitie neexplodat, descoperit in catunul Deia, comuna Frumosu.
In timp ce executa lucrari de exploatare forestiera, o echipa de muncitori a observat un obiect suspect, in zona numita „Paraul lui Zdrob”. Acestia au sistat lucrarile si au anuntat echipajul Politiei locale, care a solicitat interventia profesionistilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta.
Echipa pirotehnica s-a deplasat la fata locului si, in urma cercetarii si detectarii amanuntite a zonei, a identificat si ridicat un proiectil exploziv calibrul 100 milimetri, in perfecta stare de functionare, provenind din al Doilea Razboi Mondial.
S-a detectat zona si s-a constatat ca nu prezinta un pericol iminent, fiindu-le pus in vedere muncitorilor ca, in eventualitatea in care gasesc si alte obiecte suspecte, sa solicite asistenta tehnica de specialitate, prin intermediul numarului unic de urgenta 112.
Misiunea de asanare a fost complexa si riscanta din cauza drumului forestier montan greu accesibil, militarii fiind obligati sa execute transportul manual al munitiei, care cantarea in jur de 20 de kilograme, pe o distanta de aproximativ doi kilometri, pana la autospeciala pirotehnica.
Munitia a fost transportata in conditii de maxima siguranta si depozitata provizoriu, pana la distrugerea controlata intr-un poligon autorizat.
Misiunea s-a desfasurat cu profesionalism si s-a incheiat la ora 18.15, fara sa fie puse in pericol vieti omenesti sau bunuri materiale.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112
Compartiment Informare si Relatii Publice,
Plt.maj.
Alin Galeata

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO