Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 31.03.2011
(31.03.2011)

Vernisaj expozitie cu fotografii de la interventiile echipajelor SMURD
(30.03.2011, ora 17.00)

Ieri, 30 martie, in jurul orei 17.00, a fost vernisata expozitia cu fotografii de la interventiile echipajelor SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al Judetului Suceava, la Clubul Artelor Vizuale din incinta Shopping City Suceava.
Alaturi de inspectorul sef al I.S.U., colonelul Ion Burlui, si de gazda expozitiei, domnul Mircea Petrariu, managerul Shopping City Suceava, au mai fost prezenti dr. Liviu Cirlan, medic sef U.P.U.-SMURD Suceava, dr. Gheorghe Serban, directorul Scolii Postliceale Sanitare Suceava, paramedici SMURD, alti lucratori ai I.S.U. Suceava, voluntari ai campaniei nationale Redirectioneaza 2% catre SMURD, reprezentanti ai mass-media precum si persoane interesate sa viziteze galeria de fotografii.
Prin alocutiunile rostite s-a amintit scopul acestei campanii la nivel national, de informare a cetatenilor despre posibilitatea directionarii a 2% din impozitul pe venit pentru sustinerea activitatii Serviciului Mobil de Reanimare si Descarcerare, privind achizitionarea unui avion sanitar, operat de SMURD. Acesta vine in sprijinul nevoilor cetatenilor, tinand cont de distantele mari carora elicopterele SMURD nu le pot face fata, precum si de faptul ca aparatele mentionate nu pot efectua zboruri pe timp de noapte sau in conditii meteo nefavorabile.
Necesitatea achizitionarii avionului medical de urgenta este ilustrata de numarul mare de misiuni executate cu un astfel de aparat inchiriat, insa la costuri ridicate (58 de misiuni, dintre care 13 avand ca pacienti copii cu varsta sub 6 ani).
Galeria de fotografii va fi deschisa in urmatoarele trei saptamani, avand un orar de vizitare intre intervalul 08.00-21.00, concomitent cu punctele de lucru ale voluntarilor SMURD, organizate la fiecare sfarsit de saptamana, pana la data de 8 mai a.c.

Incendii la vegetatia uscata
30.03.2011

Garda de interventie Siret a intervenit, la ora 14.07, cu o autospeciala pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatia uscata de pe doua terenuri agricole apartinand lui Gheorghe N. si Gheorghe B., din comuna Gramesti.
La sosirea echipajului, ardea vegetatie uscata si lastaris, existand posibilitatea de propagare la gospodaria lui Gheorghe N.
Au ars circa 2,5 hectare de vegetatie uscata si aproximativ 300 lastari de rachita.
Pompierii au lichidat incendiul la ora 15.10, salvand gospodaria cetateanului.
La ora 19.50, militarii sireteni au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui alt incendiu la vegetatie uscata, de pe un teren viran ce apartine Consiliului local al localitatii Negostina, comuna Balcauti.
Pompierii au stins focul de pe o suprafata de aproximativ 15 hectare, salvand din calea flacarilor fondul forestier aflat in imediata apropiere.
Misiunea s-a incheiat, fara incidente, la ora 21.00.
Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii izbucnite la vegetatia uscata de pe terenul unor cetateni ai localitatilor Spataresti (la orele 15.24 si 21.18, in locatii diferite), Radaseni (ora 20.14) si Malini (ora 20.15).
A ars vegetatia uscata de pe sase hectare, in localitatea Spataresti, sapte hectare in comuna Radaseni, si un hectar in comuna Malini.
In toate aceste cazuri incendiile nu au fost cu pericol de propagare la vecinatati.
Garda de interventie Vicovu de Sus, impreuna cu 10 lucratori ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta si ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Putna, a intervenit, la ora 18.31, pentru localizarea si stingerea unui incendiu la vegetatia uscata de pe un teren ce apartine Consiliului Local al comunei Putna.
Militarii, impreuna cu lucratorii serviciilor amintite, au lichidat incendiul ce se intindea pe o suprafata de aproximativ 3,5 hectare, la ora 19.30, impiedicand focul sa ajunga la fondul forestier invecinat.
Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit, la ora 21.03, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu la vegetatia uscata de pe un teren ce apartine unei societati comerciale, in comuna Mitocu Dragomirnei.
Au ars aproximativ 2,5 hectare de vegetatie uscata, militarii lichidand incendiul la ora 22.20.
Din primele cercetari, toate incendiile au izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor.


Incendiu in localitatea Tolesti
(30.03.2011, ora 17.24*)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ion P., din satul Tolesti, comuna Forasti.
La sosirea echipajelor, ardeau interiorul casei de locuit si acoperisul acesteia (constructie din lemn, pe o suprafata de 75 metri patrati si cu o vechime de aproximativ 100 de ani), existand posibilitatea de propagare la o locuinta si anexele aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.00.
Au ars casa proprietarului, in proportie de 80%, un aragaz, o masina de spalat, obiecte de mobilier si doua televizoare.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat locuinta invecinata si anexele acesteia.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Maneuti
(31.03.2011, ora 06.51*)

Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Doru L., din satul Maneuti, comuna Fratautii Vechi.
La sosirea militarilor, ardeau interiorul cosului de evacuare a fumului, o parte dintr-o grinda si astereala acoperisului, existand posibilitatea de propagare la intreaga locuinta si alte doua case invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 07.11.
Au ars funinginea din interiorul cosului de evacuare a fumului si circa trei metri patrati din grinda si astereala, degradandu-se interiorul unei camere.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului, neprotejat corespunzator fata de materialele combustibile.
Echipajele de interventie au salvat locuinta proprietarului si cele doua case invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO