Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 05.04.2011
(05.04.2011)

Incendiu in municipiul Suceava
(05.04.2011, ora 8.24*)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, condusa de inspectorul sef, colonelul Ion Burlui si Detasamentele de pompieri Suceava, Radauti si Falticeni, impreuna cu pompieri ai Serviciilor Private pentru Situatii de Urgenta Ambro, Termica si Aeroportul, ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Scheia, lucratori ai Jandarmeriei, ai Politiei si ai Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al municipiului Suceava, au intervenit cu 11 autospeciale, o autoscara mecanica si un echipaj SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o cladire (impartita intr-un corp care deservea o hala de productie - P+1 si un corp de magazii - P) apartinand unei societati comerciale, din municipiul Suceava, str. Traian Vuia.
La sosirea echipajelor, ardeau violent podul corpului P+1 si o parte din corpul de magazii, existand posibilitatea de propagare la intreaga cladire si la celelalte constructii din incinta societatii comerciale.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.15.
Au ars, la hala de productie, acoperisul, construit din lemn, cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de 850 metri patrati si circa 150 de metri patrati din acoperisul magaziilor, construit din lemn si acoperit cu azbociment. S-au degradat, la hala de productie, aproximativ 20 de metri patrati de tamplarie PVC, utilaje de croitorie (11 posturi de productie), fatada cladirii, cu termosistem, pe o suprafata de 100 metri patrati si instalatia electrica. La corpul de magazii s-au degradat peretii, pe o suprafata de circa 30 de metri patrati, tamplaria din lemn, instalatia electrica, tencuiala interioara, pe o suprafata de 50 metri patrati si tavanul din rigips, pe o suprafata de aproximativ 700 metri patrati.
Cauza incendiului este in curs de stabilire.
Pompierii au salvat cladirile societatii comerciale si ale centralei termice si materiale de constructii depozitate in interior.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO