Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 12.04.2011
(12.04.2011)

Ardere necontrolata in comuna Draguseni
(11.04.2011, ora 19.50*)
Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si Detasamentul de pompieri Falticeni, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Draguseni au intervenit cu doua autospeciale si doua motopompe pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la vegetatie uscata, pe un teren ce apartine consiliului local al primariei Draguseni.
La sosirea echipajelor, ardea vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ un hectar, existand posibilitatea de propagare la trupul de padure (predominat pin, cu o suprafata de 60 de hectare), apartinand comunei Draguseni si administrata de Ocolul Silvic Falticeni.
Incendiul a fost lichidat la ora 21.55, salvandu-se padurea, inainte ca focul sa ajunga la coronamentul arborilor.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor.

Incendiu in localitatea Spataresti
(12.04.2011, ora 3.45*)
Detasamentul de pompieri Falticeni, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Fantana Mare, a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui G.M., din satul Spataresti, comuna Fantana Mare.
La sosirea echipajelor, ardea acoperisul casei de locuit (constructie din lemn, acoperita cu sindrila si tabla), existand posibilitatea de propagare la o locuinta si un depozit de furaje, aflate in imediata apropiere.
A fost inregistrata o persoana decedata, proprietarul gospodariei, G.M., in varsta de 85 de ani.
Incendiul a fost lichidat la ora 6.40.
Au ars acoperisul casei, pe o suprafata de 80 de metri patrati, planseul casei, pe aceeasi suprafata, obiecte de mobilier si materiale textile, degradandu-se peretii locuintei si bunuri casnice.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unor scantei provenite din cosul de evacuare a fumului, deteriorat.
Pompierii au salvat casa si depozitul de furaje invecinate.

Incendiu in municipiul Falticeni
(12.04.2011, ora 9.17*)
Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism, marca Citroen, aflat pe str. 13 Decembrie, din municipiul Falticeni.
La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la compartimentul motor, existand posibilitatea de propagare la intreaga masina si la alte doua autovehicule parcate in apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 9.30.
Au ars elemente combustibile ale compartimentului motor, degradandu-se capota si aripile (fata).
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Pompierii au salvat autoturismul, in proportie de 80%, si cele doua masini parcate in apropiere.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO