Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.04.2011
(26.04.2011)

Incendiu in comuna Candesti
(25.04.2011, ora 3.16*)

Garda de interventie Siret a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Lazar R., din comuna Candesti, judetul Botosani.
La sosirea echipajelor, ardeau acoperisul si interiorul casei (compusa din patru camere si doua holuri), existand posibilitatea de propagare la intreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 6.10.
Au ars acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 110 metri patrati, tavanele camerelor, pe o suprafata de 80 metri patrati, sase ferestre, cinci usi si obiecte de mobilier, degradandu-se aparatura electrocasnica, tabla acoperisului, peretii camerelor, pe o suprafata de 140 metri patrati, si tavanul bucatariei, pe o suprafata de 16 metri patrati.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Militarii au salvat restul anexelor gospodaresti.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Capu Campului
(25.04.2011, ora 4.14*)

Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc au intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Elenei P., din comuna Capu Campului.
La sosirea echipajelor, ardeau sura si adapostul de animale, construite din lemn si acoperite cu azbociment, existand posibilitatea de propagare la casa de locuit, o anexa si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 6.21.
Au ars sura si adapostul de animale, pe o suprafata de 100 metri patrati, degradandu-se bucataria de vara si cateva ferestre de la casa. Proprietara casei, in incercarea de a stinge flacarile, a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric deteriorat.
Pompierii au salvat locuinta, anexa si casa invecinata.

Incendiu in localitatea Vornicenii Mici
(25.04.2011, ora 15.43*)

Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Moara, a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Alexandru C., din satul Vornicenii Mici, comuna Moara.
La sosirea echipajelor, ardea in flacari un stog de fan, existand posibilitatea de propagare la intreaga gospodarie.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.50.
Au ars circa trei tone de fan, degradandu-se alte doua tone.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a avut drept cauza joaca copiilor cu focul (o fata, I.P., in varsta de 12 ani).
Din fericire, pompierii au localizat repede flacarile, salvand casa de locuit si anexele gospodaresti.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO