Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 29.04.2011
(29.04.2011)

Incendiu in comuna Stulpicani
(28.04.2011, ora 9.07*)

Garda de interventie Gura Humorului si Detasamentul de pompieri Campulung Moldovenesc, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Stulpicani, Ostra si Frasin, au intervenit cu sapte autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Vasilicai F., din comuna Stulpicani.
La sosirea echipajelor, ardeau violent sura si adapostul de animale, bucataria de vara, o anexa si acoperisul casei de locuit, constructii din lemn, cu invelitori din azbociment si tigla, existand pericolul de propagare la intreaga casa de locuit si o gospodarie invecinata.
Pompierii au trecut la localizarea si lichidarea incendiului, evacuand din casa, in siguranta, proprietara, in varsta de 81 de ani.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.20.
Au ars sura, pe o suprafata de 100 metri patrati, adapostul de animale, pe o suprafata de 60 metri patrati, bucataria de vara si anexa, pe o suprafata de 60 metri patrati, si acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 70 metri patrati.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric deteriorat.
Militarii au salvat restul casei proprietarei si locuinta invecinata.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Straja
(28.04.2011, ora 12.08*)

Garda de interventie Vicovu de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja si ai Ocolului Silvic Falcau, au intervenit pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o pasune impadurita, pe raza comunei Straja.
Din cauza drumului inaccesibil autospecialelor, echipajele de pompieri au parcurs doi kilometri pe jos prin padure, pana la locul unde pasunea ardea, pe o suprafata de aproximativ doua hectare, existand pericolul de propagare la fondul forestier.
Echipajele au trecut la localizarea si lichidarea incendiului, defrisand cinci arbori, care au fost afectati de flacari la baza trunchiului.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.45.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza folosirii focului deschis pentru igienizarea terenurilor, lasat nesupravegheat.
Echipele de interventie au salvat fondul forestier.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in municipiul Radauti
(28.04.2011, ora 15.39*)

Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit cu trei autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o garsoniera dintr-un bloc de locuinte, situat pe str. 1 Mai, din municipiul Radauti.
La sosirea echipajelor, ardea bucataria garsonierei, existand pericolul de propagare la intreaga garsoniera si sase locuinte invecinate.
Militarii au deblocat usa de la intrare si au evacuat proprietara, Ana M., in varsta de 75 ani, care era intoxicata cu monoxid de carbon, aceasta fiind preluata de un echipaj al Serviciului de Ambulanta Judetean Radauti.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.32.
Au ars obiecte de mobilier si materiale textile din bucatarie, degradandu-se peretii incaperii.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unei lumanari tip candela, lasata aprinsa si nesupravegheata.
Militarii au salvat garsoniera si cele sase locuinte invecinate.

Incendiu in municipiul Suceava
(29.04.2011, ora 1.47*)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit cu o autospeciala si modulul SMURD pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un apartament dintr-un bloc de locuinte, situat pe str. 1 Mai, din municipiul Suceava.
La sosirea echipajelor, ardeau alimentele dintr-un vas de gatit, uitat pe aragazul pornit, existand pericolul de propagare la intregul apartament.
Militarii au deblocat usa de la intrare si au evacuat proprietarul, Costinel C., care dormea intr-o alta camera, dupa care au lichidat incendiul si au ventilat natural incaperile inundate cu fum.
Au ars grasimile din vasul de gatit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarii provenita de la grasimile din vasul de gatit de pe aragazul pornit si lasat nesupravegheat.
Militarii au salvat apartamentul proprietarului.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO