Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 04.05.2011
(04.05.2011)

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(03.05.2011, ora 1.33*)
Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit cu doua autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Marcu B., din municipiul Vatra Dornei, str. Miristei.
La sosirea pompierilor ardeau acoperisul si peretii casei, construita din lemn, cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la doua locuinte aflate in imediata apropiere.
Pompierii au trecut la localizarea flacarilor, protejand constructiile invecinate, lichidarea incendiului inregistrandu-se la ora 3.00.
Au ars acoperisul casei, pe o suprafata de 60 metri patrati, peretii casei, in proportie de 75%, bunuri de uz casnic si documente personale.
Din primele cercetari a rezultat ca focul a izbucnit din cauza folosirii intentionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Militarii au salvat cele doua case invecinate.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in comuna Botosana
(03.05.2011, ora 9.27*)
Garda de interventie Solca, impreuna cu lucratori ai Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Botosana si Arbore, a intervenit cu patru autospeciale pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria Mariei C., din comuna Botosana.
La sosirea echipajelor ardeau in flacari acoperisul casei si acoperisul bucatariei de vara, constructii din lemn, cu invelitori din azbociment, existand pericolul de propagare la magazia de lemne si o locuinta invecinata.
Incendiul a fost lichidat la ora 11.10.
Au ars acoperisul casei, pe o suprafata de 100 metri patrati, acoperisul bucatariei de vara, pe o suprafata de 50 metri patrati, bunuri casnice si actele proprietarei, degradandu-se peretii locuintei si ai bucatariei de vara.
Proprietara, in varsta de 66 de ani, a suferit un atac de panica, fiind asistata medical de lucratori ai Serviciului de Ambulanta Judetean Gura Humorului.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza flacarilor provenite de la aragazul pornit, lasat nesupravegheat si amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.
Pompierii au salvat magazia de lemne si locuinta invecinata.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO