Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 26.06.2011
(26.06.2011)

Incendiu in municipiul Falticeni
(26.06.2011, ora 01.12*)

Grupa operativa a I.S.U. Bucovina al judetului Suceava, condusa de inspectorul sef - colonelul Ion Burlui, Detasamentele de pompieri Falticeni si Suceava, Garzile de interventie Solca si Gura Humorului, impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale comunelor Cornu Luncii, Bogdanesti, Rasca si Boroaia, au intervenit cu 15 autospeciale (11 ale pompierilor profesionisti si 4 ale pompierilor voluntari) pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la o societate comerciala cu profil de prelucrare a lemnului, din municipiul Falticeni, str. Dimitrie Leonida.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent la o hala de gatere dezafectata si la o hala de productie, constructii in prelungire, existand pericolul de propagare la celelalte cladiri invecinate. Praful uscat de lemn depus in interior si cantitatile mari de material lemnos aflate in hala de productie au favorizat dezvoltarea si propagarea incendiului cu rapiditate.
Focul a fost lichidat la ora 8.50.
Au ars acoperisul halei gatere dezafectate, pe o suprafata de 2700 mp, hala de productie, pe o suprafata de 2900 mp, circa 300 mc cherestea, linia tehnologica de debitare a lemnului, trei motostivuitoare si alte materiale combustibile din interiorul constructiilor. S-au degradat peretii si acoperisul halei de productie.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric deteriorat.
Pompierii au salvat depozitul de produse finite si de materii prime, sapte uscatoare, doua centrale termice, atelierul mecanic si cladirile societatii comerciale invecinate - atelierul mecanic si doua sectii de prelucrare material lemnos.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

* ora anuntarii evenimentului la numarul unic de urgenta 112

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO