Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 03.07.2011
(03.07.2011)

Accident rutier pe raza comunei Vicovu de Jos
(02.07.2011, ora anuntarii la 112 - 12.06)
Garda de interventie Vicovu de Sus (cu o autospeciala) si Detasamentul de pompieri Radauti (cu ambulanta SMURD) au intervenit in urma producerii unui accident rutier, in comuna Vicovu de Jos, la intersectia DN 2H cu DN 2E.
In urma coliziunii dintre un autorurism marca VW Passat, apartinand lui Alexandru M. (46 ani), si un autoturism marca Opel Vectra, apartinand lui Constantin T. (26 ani), a rezultat avarierea celor doua masini si ranirea a cinci persoane. Toate victimele erau din cea de a doua masina.
Pompierii au trecut la balizarea zonei de producere a accidentului, acordarea primului ajutor medical, împreuna cu echipajele Serviciului de Ambulanta Judetean, si la spalarea carosabilului de carburanti si lubrifianti.
Ranitilor, Luminita F. (43 ani), Gheorghe Z. (41 ani), Constantin T. (50 ani), Gelu T. (54 ani) si Constantin T. (26 ani), li s-a acordat asistenta medicala, primii trei fiind transportati cu ambulante la spital, ultimii doi ramanand la locul accidentului, fara sa necesite investigatii amanuntite.
Misiunea pompierilor s-a incheiat la ora 13.05.

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(02.07.2011, ora anuntarii la 112 - 15.09)
Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu o autospeciala si o ambulanta SMURD, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta lui Mihai C., din municipiul Vatra Dornei, str. Petreni.
La sosirea militarilor ardea interiorul bucatariei (casa de locuit P+M, construita din lemn, cu invelitoare din tabla), existand pericolul de propagare la intreaga cladire si o casa aflata in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 15.40.
Au ars obiecte de mobilier din bucatarie si un frigider.
Din primele cercetari, incendiul a izbucnit din cauza unor scapari de gaze combustibile. Proprietarul, Mihai C., in varsta de 85 de ani, a schimbat butelia si, dupa ce a racordat gresit furtunul, a vrut sa verifice cu flacara de la chibrit daca aceasta prezinta scapari de gaze. In urma acestei manevre, batranul a suferit arsuri de gradul II la membrul superior drept si a fost asistat medical de catre paramedicii pompieri de pe ambulanta SMURD, dar a refuzat transportul la spital.
Pompierii au salvat casele de locuit.

Incendiu in comuna Iacobeni
(03.07.2011, ora anuntarii la 112 - 3.34)
Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism apartinand lui Flavius M., in comuna Iacobeni, str. Republicii.
La sosirea pompierilor ardeau autoturismul marca VW Vento si patru magazii de lemne (masina fiind parcata langa una din ele), existand pericolul de propagare la alte sapte magazii si la un bloc de locuinte, situate in imediata apropiere.
Au ars autovehiculul, in proportie de 100%, peretii si acoperisurile celor patru magazii, pe o suprafata de aproximativ 40 metri patrati, precum si alte bunuri.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Militarii au salvat cele sapte magazii si blocul de locuinte.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO