Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.07.2011
(06.07.2011)

Incendiu in localitatea Laura
(05.07.2011, ora 12.50)

Garda de interventie Vicovu de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Straja, au intervenit, cu patru autospeciale si un echipaj SMURD, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la doua gospodarii apartinand lui Vasile S. si lui Stefan S, din satul Laura, orasul Vicovu de Sus.
La sosirea pompierilor incendiul se manifesta violent la acoperisurile a doua case de locuit, la un adapost de animale si la un depozit de furaje, existand pericolul propagarii flacarilor la doua locuinte invecinate. Pe timpul incendiului, Stefan S., in varsta de 75 ani, a suferit arsuri de gradul II la nivelul membrelor superioare si al zonei cervicale. Acestuia i s-a acordat primul ajutor medical, de catre pompierii paramedici ai echipajului SMURD, dupa care a fost transportat la spital pentru investigatii amanuntite si tratament de specialitate.
Incendiul a fost lichidat la ora 16.25.
Lui Vasile S. i-au ars acoperisul casei de locuit, construit din lemn, cu invelitoare din tabla, pe o suprafata de 130 metri patrati, trei televizoare si alte bunuri casnice. Celuilalt proprietar, Stefan S., i-au ars adapostul de animale si depozitul de furaje, pe o suprafata totala de 150 metri patrati, acoperisul casei de locuit, pe o suprafata de 100 metri patrati, circa trei tone de fan si patru metri cubi de cherestea. S-au degradat peretii portanti ai caselor de locuit.
Din primele cercetari a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat o bucatarie de vara si cele doua locuinte aflate in imediata vecinatate.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO