Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 18.07.2011
(18.07.2011)

Concursuri profesionale SVSU/SPSU

Traditia concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta a continuat si in acest an prin desfasurarea etapei interjudetene, organizata de catre Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Maior Constantin Ene al judetului Bacau.
Ca in fiecare an concursurile profesionale se constituie in momente de lupta acerba cu ceilalti competitori, dar mai ales cu minutele si secundele, din dorinta de a demonstra ca pompierii voluntari si privati trebuie si merita sa ocupe un loc central in angrenajul oricarei localitati sau operator economic.
La toate etapele anterioare ale concursurilor profesionale pompierii din serviciile voluntare si private sucevene s-au prezentat cu dorinta de a invinge si de a demonstra ca, alaturi de pompierii militari din serviciile profesioniste, pot face fata cu succes oricaror incercari.
Pregatirea loturilor s-a facut cu sprijinul Primariei comunei Brodina, al conducerii S.C. Forestind S.A. Falcau si, nu in cele din urma, cu participarea nemijlocita a specialistilor din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava.
Etapa interjudeteana a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare si private pentru situatii de urgenta s-a desfasurat in perioada 13 - 15 iulie 2011, pe stadionul orasului Tg. Ocna si a aliniat la start 12 echipaje (6 echipaje de la operatori economici si 6 de la localitati, castigatoare ale locurilor I la etapa anterioara in judetele pe care le-au reprezentat) dornice sa-si puna in valoare pregatirea si sa-si castige dreptul de a participa la etapa nationala - marea finala a acestei competitii.
Cele trei probe s-au desfasurat conform regulamentului de organizare si desfasurare al concursurilor incepand cu Stafeta 4x100m apoi Pista de indemanare si viteza iar in final Dispozitivul de interventie.
Dupa desfasurarea probelor si centralizarea rezultatelor, clasamentul s-a prezentat astfel:
Servicii voluntare pentru situatii de urgenta:
1. locul I - Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Brodina, judetul Suceava;
2. locul II - Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Roznov, judetul Neamt;
3. locul III - Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Lespezi, judetul Iasi;
4. locul IV - Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Cordareni, judetul Botosani;
5. locul V - Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al orasului Buhusi, judetul Bacau;
6. locul VI - Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al comunei Puiesti, judetul Vaslui.

Servicii private pentru situatii de urgenta:
1. locul I - Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al S.C. FORESTIND S.A. Falcau, judetul Suceava;
2. locul II - Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al S.C. GEO STING S.R.L., judetul Iasi;
3. locul III - Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al S.C. AMURCO S.R.L., judetul Bacau;
4. locul IV - Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al S.C. Gaproco Chemicals S.R.L. - Savinesti, judetul Neamt;
5. Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al S.C. Rulmenti S.A. mun. Barlad, judetul Vaslui;
6. Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta al S.C. Nordic - Calor S.A., judetul Botosani.

Intr-un desavarsit spirit de fair-play, concurentii au facut si de aceasta data dovada calitatilor fizice si psihice pe care le-au dobandit si consolidat an de an printr-un laborios si dificil travaliu de pregatire specifica.
Se cuvine sa evidentiem si organizarea fara repros a manifestarilor, arbitrajul corect si nepartinitor, dublate de extraordinara ospitalitate a gazdelor, a tuturor celor care s-au implicat in organizarea si desfasurarea unei competitii de o asemenea anvergura.
Calificate simultan, cele doua echipaje sucevene clasate pe locul intai, atat la servicii private cat si la servicii voluntare pentru situatii de urgenta, si-au reconfirmat valoarea obtinand dreptul de participare la cea mai inalta faza a competitiei.
Finala nationala se va desfasura in luna august in judetul Harghita, la start aliniindu-se echipajele clasate pe locul I la etapa interjudeteana, care a avut loc pe 7 grupari de judete, echipajele judetului gazda si cele castigatoare din anul precedent.
Pentru S.V.S.U. Brodina si S.P.S.U. al S.C. Forestind S.A. Falcau transmitem felicitari si mult succes in marea finala !!!

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO