Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 14.08.2011
(14.08.2011)

Interventie in municipiul Gura Humorului
(13.08.2011, ora 13.46)

Garda de interventie Gura Humorului a fost solicitata sa intervina, in urma unui apel telefonic la numarul unic de urgenta 112, prin care, Daniela G., anunta ca in interiorul autovehiculului proprietate personala (marca Dacia 1310), se afla un sarpe. Femeia se afla la iarba verde, in zona Arinis, din municipiul Gura Humorului.
La fata locului, un militar, cu ajutorul mijloacelor din dotare, a indepartat sarpele (ce avea o lungime de aproximativ 65 - 70 centimetri), acesta aflandu-se in spatele bateriei de acumulatori a autoturismului, dupa care l-a eliberat in padurea din apropiere.
Misiunea s-a incheiat, fara incidente, la ora 14.02.


Incendiu in localitatea Plopeni
(13.08.2011, ora 20.25)

Grupa operativa a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava si Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Salcea si Serviciul Privat pentru Situatii de Urgenta Aeroportul, au intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la gospodaria lui Valentin P., din satul Plopeni, orasul Salcea.
La sosirea pompierilor, ardeau bucataria de vara si garajul, constructie corp comun, din lemn, cu invelitoare din azbociment, existand pericolul de propagare la casa de locuit si o magazie, aflate in apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 22.40.
Au ars aproximativ 90 de metri patrati din acoperisul constructiei corp comun, obiecte de uz casnic, articole de imbracaminte, tamplarie, mobilier si un autoturism marca Fiat Seicento, in proportie de 90%. S-au degradat peretii bucatariei de vara, izolatia casei de locuit, unelte si alte bunuri aflate in garaj.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric defect.
Pompierii au salvat casa si magazia proprietarului.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in localitatea Rotunda
(14.08.2011, ora 2.05)

Detasamentul de pompieri Suceava, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Liteni, a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la gospodaria lui Gheorghe J., din satul Rotunda, orasul Liteni.
La sosirea pompierilor, ardeau trei stoguri de fan, existand pericolul de propagare la alte patru stoguri.
Incendiul a fost lichidat la ora 5.10.
Au ars cele trei stoguri de fan (aproximativ sapte tone).
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii au salvat restul de patru stoguri de fan (aproximativ noua tone).
Nu s-au inregistrat victime omenesti.


Incendiu in comuna Voitinel
(14.08.2011, ora 4.21)

Garda de interventie Vicovu de Sus si Detasamentul de pompieri Radauti au intervenit, cu patru autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu, izbucnit la gospodaria Carmenicai C., in comuna Voitinel
La sosirea militarilor, ardea o magazie, construita din BCA, cu astereala din lemn si invelitoare din tabla, existand pericolul de propagare la restul gospodariei si la locuintele invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 6.30.
Au ars aproximativ 60 de metri patrati din magazie, degradandu-se peretii constructiei si piese auto depozitate in interior.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii au salvat casa proprietarei, o autoutilitara, un autoturism (ambele autovehicule fiind marca Volkswagen) si locuintele vecinilor, aflate in imediata apropiere.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO