Arhiva Comunicate
COMUNICAT

COMUNICAT DE PRESA - ZIUA PORTILOR DESCHISE ORGANIZATA CU OCAZIA ZILEI INTERNATIONALE PENTRU REDUCEREA RISCULUI DEZASTRELOR NATURALE
(11.10.2011)

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava va organiza Ziua Portilor Deschise, in fiecare subunitate, in data de 12.10.2011, intre orele 10.00 - 14.00, prilej cu care vor fi prezentate mijloacele de interventie in caz de dezastre naturale si modul de folosire al acestora.
Manifestarea are loc cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale, care are loc in fiecare an in cea de-a doua zi de miercuri a lunii octombrie si recunoaste in acelasi timp vulnerabilitatea populatiei, cat si capacitatea acesteia de a face fata dezastrelor.
Prin Rezolutia 44/236 (din 22 decembrie 1989), Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a desemnat cea de-a doua zi de miercuri din luna octombrie, ca Ziua Internationala pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.
Este o zi in care ne concentram asupra impactului pe care dezastrele naturale il au asupra populatiei din intreaga lume, in special din tarile sarace, si reaminteste importanta de a lupta impotriva dezastrelor inainte ca acestea sa loveasca, in scopul prevenirii producerii lor, sau in scopul reducerii daunelor.
Reducerea riscului dezastrelor naturale este de fapt responsabilitatea fiecarui cetatean si guvern sa actioneze pentru o lume ferita de orice pierderi cauzate de dezastre, inseamna asigurarea ca hazardele naturale au impact distructiv mic asupra vietii, mijloacelor de trai si dezvoltarii. Acest lucru se realizeaza prin dezvoltarea rezilientei, reducerea riscurilor si a vulnerabilitatii. Dezastrele nu sunt fapte de viata care nu pot fi schimbate, ci un rezultat al vulnerabilitatii omului la riscuri naturale.
Nu putem opri dezastrele naturale sa se produca, dar putem si trebuie sa dotam cat mai bine indivizii si comunitatile pentru a face fata dezastrelor naturale, iar o sursa vitala a rezistentei in fata dezastrelor o reprezinta progresele stiintifice si tehnologice, precum si aplicarea acestora in domeniul reducerii dezastrelor.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO