Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 04.12.2011
(04.12.2011)

Incendiu in municipiul Vatra Dornei
(03.12.2011, ora 12.39)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu produs la gospodaria lui Gheorghe H., din municipiul Vatra Dornei.
La sosirea militarilor la locul interventiei, ardeau acoperisul adapostului de animale (construit din lemn si acoperit cu sindrila) si un stog de fan, existand pericolul de propagare la doua locuinte invecinate, la anexele acestora si la alte doua stoguri de fan.
Pompierii au trecut la localizarea si lichidarea incendiului, concomitent cu luarea masurilor de protectie a cladirilor invecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.00.
Au ars adapostul de animale (in proportie de 80%) si aproximativ doua tone de fan.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza jarului cazut dintr-o soba fara acumulare de caldura.
Pompierii au salvat cele doua gospodarii din apropiere.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Gura Putnei
(03.12.2011, ora 16.08)

Garda de interventie Vicovu de Sus a intervenit, cu o autospeciala, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism ce apartine lui Petru B., pe raza localitatii Gura Putnei, comuna Putna.
In timp ce se deplasa cu autoturismul personal, marca Audi 80, Petru B. a observat ca iese fum din zona compartimentului motor, oprindu-se in dreptul unei gospodarii.
La sosirea militarilor, autoturismul ardea cu flacara, existand pericolul de propagare la o casa si un adapost de animale, aflate in imediata apropiere.
Incendiul a fost lichidat la ora 14.00.
Autoturismul a ars in proportie de 90%, din primele cercetari rezultand ca incendiul a izbucnit din cauza unui conductor electric improvizat.
Pompierii au salvat din calea flacarilor gospodaria aflata in pericol.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in municipiul Suceava
(03.12.2011, ora 18.58)

Detasamentul de pompieri Suceava a intervenit, cu o autospeciala pentru stins incendii si modulul SMURD, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit intr-un apartament, aflat la parterul unui bloc de locuinte, situat pe str. Prof. Leca Morariu, din municipiul Suceava.
La sosirea pompierilor, apartamentul (proprietatea lui Gheorghe B.) era inundat cu fum si ardea un televizor intr-una din camerele de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga incinta.
Pompierii au trecut la localizarea incendiului si la evacuarea fumului din apartament, echipajul de pe ambulanta SMURD acordand primul ajutor proprietarului. Acesta nu a necesitat transportul la spital.
Incendiul a fost lichidat la ora 19.10.
A ars televizorul, degradandu-se obiecte de mobilier si peretii apartamentului.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la televizorul lasat sub tensiune si nesupravegheat.
Pompierii au salvat restul apartamentului.

Incendiu in comuna Horodnic de Sus
(04.12.2011, ora 01.25)

Detasamentul de pompieri Radauti a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la locuinta Vioricai S., din comuna Horodnic de Sus. Din declaratiile martorilor aflati la locul interventiei, proprietarii nu se aflau acasa, acestia fiind plecati in strainatate.
La sosirea militarilor, incendiul se manifesta in interiorul dormitorului, existand pericolul de propagare la intreaga casa si anexele acesteia.
Incendiul a fost lichidat la ora 02.06.
Au ars tamplaria din lemn, o canapea si materiale textile (un covor, imbracaminte, lenjerie etc.), degradandu-se aparatura electrocasnica, obiecte de mobilier, peretii si tavanul incaperii.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a avut drept cauza folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.
Pompierii au salvat casa de locuit si anexele gospodaresti.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Alte interventii ale pompierilor
(03.12.2011)

Sambata, 3 decembrie a.c., pompierii Detasamentelor Falticeni si Suceava au intervenit pentru localizarea si lichidarea unor incendii la vegetatie uscata.
In municipiul Falticeni a fost lichidat incendiul de pe o suprafata de aproximativ jumatate de hectar de vegetatie uscata. Pompierii suceveni au intervenit in orasul Veresti si in localitatea Mariteia Mica, unde au stins incendii (de pe suprafete de circa 200 de metri patrati si, respectiv, 20 de metri patrati) care amenintau sa se propage la locuinte si anexe gospodaresti.
Toate aceste arderi necontrolate au avut drept cauza folosirea focului deschis, lasat nesupravegheat, pentru igienizarea terenurilor.
In jurul orei 16.45, pompierii Detasamentului Campulung Moldovenesc au intervenit, in municipiu, pe str. Caramidariei, pentru defrisarea unui arbore (cu o inaltime de circa 15 metri si in varsta de aproximativ 50 de ani) care prezenta pericol de prabusire peste constructiile aflate in imediata apropiere.
Cu ajutorul autoscarii mecanice, al unui motofierastrau si al altor mijloace de prima interventie, militarii si-au indeplinit misiunea fara incidente.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO