Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 05.12.2011
(05.12.2011)

Arderi necontrolate la vegetatie uscata
(04.12.2011)

Militarii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al Judetului Suceava au intervenit ieri, 4 decembrie a.c., pentru localizarea si stingerea unor incendii izbucnite la vegetatie uscata, in mai multe zone din judet.
Astfel, in jurul orei 13.16, pompierii campulungeni au stins un incendiu ce se intindea pe o suprafata de 5.000 de metri patrati, de pe un teren viran ce apartine lui Gheorghe O, pe strada Ghiocelului din municipiul Campulung Moldovenesc. Cauza probabila a acestui incendiu a fost o tigara aruncata la intamplare, fara sa fie stinsa.
La ora 15.27, pompierii Detasamentului Suceava, impreuna cu lucratori ai Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Scheia, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit pe un teren viran de pe raza satului Mihoveni, ce apartine Consiliului local al comunei Scheia. Aici, a ars vegetatia uscata de pe o suprafata de aproximativ 20 de hectare. Pompierii au intervenit prompt si au lichidat incendiul inainte ca acesta sa se propage la fondul forestier din apropiere.
Detasamentul de pompieri Radauti, impreuna cu Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Fratautii Noi, au stins un incendiu, anuntat la ora 16.31, la o pasune ce apartine Consiliului local Fratautii Noi. Flacarile s-au intins pe o suprafata de circa cinci hectare si amenintau sa se propage la o litiera. Incendiul a fost lichidat la ora 18.35.
Ultimul apel pentru arderi necontrolate la vegetatie uscata, pe ziua de 4 decembrie a.c., a fost inregistrat in jurul orei 16.58. Focul a fost stins de catre pompierii Garzii de interventie Solca. Incendiul s-a produs pe un teren viran ce apartine Elenei P., din comuna Arbore, si a mistuit vegetatie uscata si lastaris de pe o suprafata de circa un hectar. Si de aceasta data, interventia militarilor a fost prompta, lichidand flacarile inainte ca acestea sa se propage la doua locuinte aflate in zona.

Incendii in comuna Dorna Candreni
(04.12.2011, ora 18.20)

Detasamentul de pompieri Vatra Dornei a intervenit, cu trei autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Dumitru R., din satul Dealul Floreni, comuna Dorna Candreni.
La sosirea militarilor, ardeau acoperisul, planseul si peretii casei de locuit, construita din lemn si acoperita cu tabla, existand pericolul de propagare la anexele gospodaresti.
Incendiul a fost lichidat la ora 20.00.
Au ars acoperisul si planseul casei in totalitate, peretii casei, in proportie de 80%, obiecte de mobilier, electrocasnice si documente personale ale membrilor familiei proprietarului.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un tablou de distributie cu defectiuni, neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat un adapost de animale si un fanar.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.
Tot in aceeasi comuna, dar in satul Floreni, militarii dorneni au intervenit, mai tarziu, la ora 2.26 (5 decembrie a.c.), pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la gospodaria lui Ioan Florin I.
Pompierii au ajuns la fata locului cu doua autospeciale si o ambulanta SMURD. Aici, ardea acoperisul casei de locuit, construita din lemn si acoperita cu dranita, existand posibilitatea de propagare la o a doua casa, aflata in aceeasi gospodarie, la o distanta de circa cinci metri.
Doua femei, Adela B., in varsta de 19 ani, si Elena I., in varsta de 32 de ani, au suferit atacuri de panica si au primit ajutor medical din partea paramedicilor SMURD, dar nu au necesitat transportul la spital.
Incendiul a fost lichidat la ora 4.10.
A ars acoperisul casei de locuit in totalitate (pe o suprafata de circa 50 metri patrati), degradandu-se planseul.
Din primele cercetari, a rezultat ca focul a izbucnit prin efect termic din cauza cosului de evacuare a fumului neprotejat termic fata de materialele combustibile.
Militarii au salvat a doua casa de locuit, obiecte de mobilier si bunuri de uz casnic.

Incendiu in localitatea Botesti
(05.12.2011, ora 7.14)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism marca Dacia 1300, proprietatea lui Petru D., pe raza satului Botesti, comuna Horodniceni.
La sosirea pompierilor, autoturismul ardea in totalitate, fara pericol de propagare.
Incendiul a fost lichidat la ora 8.15.
Au ars autoturismul in proportie de 90%, documente personale, facturi fiscale si avize de insotire a marfurilor.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la contactul electric, improvizat.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Incendiu in localitatea Basarabi
(05.12.2011, ora 07.53)

Detasamentul de pompieri Falticeni a intervenit, cu doua autospeciale, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la locuinta Elenei D., din satul Basarabi, comuna Preutesti.
La sosirea militarilor, ardeau obiecte de mobilier si de uz casnic din interiorul unei camere de locuit, existand pericolul de propagare la intreaga casa.
Incendiul a fost lichidat la ora 08.30.
Au ars obiecte de mobilier si aparatura electrocasnica, degradandu-se un frigider, peretii si tavanul locuintei.
Din primele cercetari, a rezultat ca incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un cablu electric neizolat corespunzator.
Pompierii au salvat casa de locuit.
Nu s-au inregistrat victime omenesti.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO