Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Buletin informativ 06.01.2012
(06.01.2012)

Incendiu in localitatea Slobozia
(ora anuntarii la 112 - 8.16)

Grupa operativa a I.S.U. Bucovina - Suceava, condusa de inspectorul sef, colonelul Ion Burlui, Detasamentele de pompieri Radauti, Suceava si Falticeni, Garzile de interventie Siret, Vicovu de Sus, Solca si Gura Humorului (97 pompieri militari), impreuna cu Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta ale localitatilor Granicesti, Milisauti, Fratautii Noi, Arbore, Todiresti si Volovat (23 pompieri civili), cu 26 de autospeciale, au intervenit pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit la centrala termica a unei fabrici de resapare anvelope, din satul Slobozia, comuna Granicesti.
Pentru asigurarea perimetrului au venit in sprijin 34 de jandarmi si 10 politisti.
La sosirea echipajelor, ardeau cladirea centralei termice, anvelope depozitate in stive langa hala vulcanizare si in curtea acesteia, si combustibil lichid deversat din patru rezervoare de alimentare ale centralei termice.
Exista pericolul de explozie in intreaga fabrica, cu implicatii asupra vecinatatilor, din cauza prafului de cauciuc acumulat in sectia de productie care are interval foarte larg de explozie, precum si din cauza rezervoarelor de combustibil lichid ale centralei termice.
Totodata, exista pericolul extinderii incendiului la intreaga hala de productie, care are o suprafata de aproximativ 10.000 de metri patrati, precum si la depozitul exterior de anvelope, fapt ce ar fi avut repercusiuni grave asupra mediului si vecinatatilor (localitatile Slobozia si Milisauti, Gara Milisauti, DN 2 - E85 etc.).
Incendiul a fost lichidat la ora 12.30, pompierii militari ramanand si dupa aceasta ora sa supravegheze arealul, pentru prevenirea reaprinderii focarelor.
Au ars scurgeri de combustibil lichid din rezervoarele centralei termice, pe o suprafata de aproximativ 2.000 mp si stive de anvelope, cu o inaltime de aproximativ trei metri, dispuse pe o suprafata de aproximativ 900 mp. S-au degradat cladirea centralei termice, utilaje si instalatii din hala vulcanizare, peretii halei, pe o suprafata de 200 mp si izolatia cladirii, pe o suprafata de 50 mp.
Din primele cercetari, a rezultat ca focul a izbucnit din cauza sistemului de alimentare al cazanului centralei termice, care prezenta scurgeri de combustibil lichid.
Datorita interventiei prompte a pompierilor flacarile au fost localizate si lichidate, pericolele fiind inlaturate. S-au salvat hala de productie si depozitul de cauciucuri.
Echipajul SMURD, din cadrul Detasamentului de pompieri Radauti, a acordat asistenta medicala unei persoane civile, Gabriel H, in varsta de 42 de ani, care a acuzat o criza de astm bronsic. Barbatul a refuzat transportul la spital.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO