Arhiva Comunicate
COMUNICAT

Comunicat de presa 14.01.2011
(14.01.2011)

Pompierii suceveni la ora bilantului

Vineri, 13 ianuarie a.c., in Sala de Conferinte a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucovina al judetului Suceava, a fost sustinut Raportul de evaluare a activitatii desfasurate de catre institutie in anul 2011.

Materialul de analiza a fost prezentat de catre inspectorul sef, colonelul Ion Burlui, invitati fiind inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu, prefectul judetului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, vicepresedintele C.J. Suceava, domnul Vasile Ilie, primarul municipiului Suceava, domnul Ion Lungu, precum si sefii institutiilor deconcentrate din judet.

Dupa prezentarea bilantului, seful pompierilor suceveni, colonelul Ion Burlui, a declarat ca: In ciuda greutatilor intampinate in cursul anului 2011, activitatea s-a desfasurat in conditii bune, misiunile operative avand prioritate zero, personalul inspectoratului actionand permanent pentru indeplinirea la nivel superior a obiectivelor stabilite unitatii.
Rezultatele obtinute in domeniile prevenirii si gestionarii situatiilor de urgenta nu ar fi fost posibile daca eforturile inspectoratului, sub conducerea I.G.S.U., nu ar fi fost sprijinite printr-o colaborare deosebita cu Institutia Prefectului, Consiliul Judetean, cu membrii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta - in mod deosebit cu Politia, Jandarmeria, S.A.J., U.P.U., S.T.S., Directia Silvica, Inspectoratul de Stat in Constructii, Administratorii de drumuri -, cu autoritatile locale de la nivelul municipiilor, oraselor si comunelor si, nu in ultimul rand, cu mass-media, care a contribuit la educarea preventiva a cetatenilor judetului privind securitatea la incendii si a modului de interventie in cazuri specifice situatiilor de urgenta.

Organele locale, prin reprezentantii lor, au apreciat in mod pozitiv activitatea inspectoratului, prin prisma rezultatelor obtinute si a colaborarii avute atat cu administratia publica locala cat si cu serviciile deconcentrate care participa in comun la gestionarea situatiilor de urgenta. De asemenea, prefectul judetului Suceava, domnul Sorin Arcadie Popescu, a cerut mai multa exigenta in sanctionarea abaterilor la normele de prevenire si stingere a incendiilor.

La randul sau, inspectorul general, colonelul Marcel-Sorin Lucaciu a multumit colegilor suceveni, care sunt angrenati in diverse proiecte lansate de I.G.S.U. si a cerut conducerii inspectoratului o analiza cu lectiile de invatat, in urma experientei dobandite recent la interventia de stingere a incendiului de la fabrica de cauciucuri resapate din localitatea Slobozia, pentru a fi impartasita si altora. Inspectorul general a apreciat faptul ca I.S.U. Suceava a reusit sa-si indeplineasca foarte bine atributiile, in conditiile unui buget de austeritate si a multumit organelor locale pentru implicare si pentru tot sprijinul acordat in bunul mers al activitatii inspectoratului sucevean, aceea de a fi totdeauna in slujba cetatenilor.

Apel unic de urgenţă
Ministerul Administratiei si Internelor
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă
Prefectura Suceava
Consiliul Judeţean Suceava
Inspectoratul judeţean de Poliţie Suceava
Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Suceava
FOTO

FOTO

FOTO

FOTO

<FOTO